Articole care merită citite
O adolescentă din Turda a dispărut de acasă!

O adolescentă din Turda a dispărut de acasă!

access_time 6 martie 2019

Poliţiştii desfăşoară activităţi de căutare a unei tinere, în vârstă de 16 de ani, care a plecat de acasă din

Elevii de zece, premiați de Consiliul Județean Cluj

Elevii de zece, premiați de Consiliul Județean Cluj

access_time 11 septembrie 2015

Elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și la Bacalaureat au fost premiați de Consiliul Județean Cluj. Vineri,

Sedinţă ordinară al  Consiliul Local al Municipiului Câmpia Turzii pentru ziua de miercuri 20.07.2016 ora 13.o

Sedinţă ordinară al Consiliul Local al Municipiului Câmpia Turzii pentru ziua de miercuri 20.07.2016 ora 13.o

access_time 19 iulie 2016

  ORDINE DE ZI : 1.Raport privind monitorizarea activității asistenților personali desfășurată în perioada asistenților personali desfășurată în perioada 01.01.2016

Investitori germani sondează terenul la Câmpia Turzii

Investitori germani sondează terenul la Câmpia Turzii

Investitori germani sondează terenul la Câmpia Turzii

access_time 10 octombrie 2012 chat_bubble_outline 0 comentarii

Ludger Thol, preşedintele Clubului Oamenilor de Afaceri Vorbitori de Limbă Germană din Transilvania

Membrii Clubului Oamenilor de Afaceri Vorbitori de Limba Germană din Transilvania se arată interesaţi de potenţialul investiţional al Câmpiei Turzii. Joi, 11 octombrie, cu începere de la ora 12, la Primăria din Câmpia Turzii, Ludger Thol, preşedintele Clubului Oamenilor de Afaceri Vorbitori de Limba Germană din Transilvania (DWNT), împreună cu alţi potenţiali investitori de va întâlni cu edilul-şef al oraşului, Radu Hanga. La această întâlnire, unde se va discuta despre  oportunitățile de afaceri oferite de zona industrială a Câmpiei Turzii, vor lua parte parlamentarul social-democrat Alexandru Cordoş, chestor al Senatului României, şi Eugen Albu, CEO Qual Media Group. În ceea ce priveşte autorităţile locale şi cele judeţene, acvestea vor fi reprezentate la eveniment de către liderul grupului USL din Consiliul local Turda, Cristian Matei, de consilierul judeţean Ivan Ilarie (USL) şi de către vicepreşedintele forului deliberativ judeţean Cluj, social-democratul Ioan Oleleu, de asemenea reprezentant al USL.

Potrivit precizărilor dintr-un comunicat de presă al Biroului Senatorial al parlamentarului clujean Alexandru Cordoş, participanţii la întâlnirea de la Câmpia Turzii îşi propun să aducă în atenţia agenților economici, a investitorilor şi a locuitorilor municipiului „subiectul forței de muncă calificată și specializată, care se află de curând în situația de a fi disponibilizată, din cauza contextului economic și social actual”. Mai concret, în comunicat se face referire la problema generată la Câmpia Turzii şi în comunele limitrofe din cauza concedierii a peste 700 de angajaţi de la Mechel, măsură anunţată recent de către concernul rus ce deţine fostul combinat metalurgic „Industria Sârmei”.

Membrii DWNT au participat la Festivalul de Toamnă al Economiei Germane, ce s-a desfășurat la Cluj-Napoca, din 5 până în 7 octombrie.  La eveniment au participat peste 30 de firme germane, interesate de oportunitățile de investiții din zonă și au avut loc discuții pe teme economice româno-germane, prezentări de companii și de linii de studiu germane, în prezența unor personalități marcante din mediul de afaceri, academic și cultural.

Emil HĂLĂŞTUAN

 

Comentarii Facebook