Articole care merită citite
Citeste care e legătura între primarul Matei Cristian si sahul de performantă!

Citeste care e legătura între primarul Matei Cristian si sahul de performantă!

access_time 12 noiembrie 2016

În cursul zilei de vineri maestrul internațional de șah, Andrei Istrățescu a efectuat o vizită la Primăria Turda unde a

TSD: De Crăciun „Fă o bucurie cu o jucărie!”

TSD: De Crăciun „Fă o bucurie cu o jucărie!”

access_time 13 decembrie 2017

Organizația de tineret a Partidului Social Democrat își propune cu ajutorul turdenilor sa dea o mâna de ajutor lui Moș

Report de peste 34,5 milioane de lei la Loto 6/49

Report de peste 34,5 milioane de lei la Loto 6/49

access_time 5 noiembrie 2014

Pe jucătorii de la loto îi așteaptă premii de peste 37 de milioane de lei, la extragerile de joi. În

Investitori germani sondează terenul la Câmpia Turzii

Investitori germani sondează terenul la Câmpia Turzii

Investitori germani sondează terenul la Câmpia Turzii

access_time 10 octombrie 2012 chat_bubble_outline 0 comentarii

Ludger Thol, preşedintele Clubului Oamenilor de Afaceri Vorbitori de Limbă Germană din Transilvania

Membrii Clubului Oamenilor de Afaceri Vorbitori de Limba Germană din Transilvania se arată interesaţi de potenţialul investiţional al Câmpiei Turzii. Joi, 11 octombrie, cu începere de la ora 12, la Primăria din Câmpia Turzii, Ludger Thol, preşedintele Clubului Oamenilor de Afaceri Vorbitori de Limba Germană din Transilvania (DWNT), împreună cu alţi potenţiali investitori de va întâlni cu edilul-şef al oraşului, Radu Hanga. La această întâlnire, unde se va discuta despre  oportunitățile de afaceri oferite de zona industrială a Câmpiei Turzii, vor lua parte parlamentarul social-democrat Alexandru Cordoş, chestor al Senatului României, şi Eugen Albu, CEO Qual Media Group. În ceea ce priveşte autorităţile locale şi cele judeţene, acvestea vor fi reprezentate la eveniment de către liderul grupului USL din Consiliul local Turda, Cristian Matei, de consilierul judeţean Ivan Ilarie (USL) şi de către vicepreşedintele forului deliberativ judeţean Cluj, social-democratul Ioan Oleleu, de asemenea reprezentant al USL.

Potrivit precizărilor dintr-un comunicat de presă al Biroului Senatorial al parlamentarului clujean Alexandru Cordoş, participanţii la întâlnirea de la Câmpia Turzii îşi propun să aducă în atenţia agenților economici, a investitorilor şi a locuitorilor municipiului „subiectul forței de muncă calificată și specializată, care se află de curând în situația de a fi disponibilizată, din cauza contextului economic și social actual”. Mai concret, în comunicat se face referire la problema generată la Câmpia Turzii şi în comunele limitrofe din cauza concedierii a peste 700 de angajaţi de la Mechel, măsură anunţată recent de către concernul rus ce deţine fostul combinat metalurgic „Industria Sârmei”.

Membrii DWNT au participat la Festivalul de Toamnă al Economiei Germane, ce s-a desfășurat la Cluj-Napoca, din 5 până în 7 octombrie.  La eveniment au participat peste 30 de firme germane, interesate de oportunitățile de investiții din zonă și au avut loc discuții pe teme economice româno-germane, prezentări de companii și de linii de studiu germane, în prezența unor personalități marcante din mediul de afaceri, academic și cultural.

Emil HĂLĂŞTUAN

 

Comentarii Facebook