Articole care merită citite
Membrii Grupului Floare de Magnolia au întâlnire

Membrii Grupului Floare de Magnolia au întâlnire

access_time 16 iunie 2015

Membrii Grupului Floare de Magnolia se întâlnesc La Papion. Unul dintre cei trei administratori ai  Grupului Floare de Magnolia, jurnalistul

Cursuri de calificare pentru 900 de persoane

Cursuri de calificare pentru 900 de persoane

access_time 3 iunie 2014

În regiunile de dezvoltare Nord-Vest, Bucureşti-Ilfov și Sud-Muntenia se vor desfășura, până în luna octombrie a anului viitor, cursuri de

Comisia Europeană a declanşat consultarea publică pentru modificarea directivelor privind gestionarea deşeurilor

Comisia Europeană a declanşat consultarea publică pentru modificarea directivelor privind gestionarea deşeurilor

access_time 23 august 2013

            Comisia Europeana  a lansat în luna august procedura de consultare publică pe baza căreia

Investitori germani sondează terenul la Câmpia Turzii

Investitori germani sondează terenul la Câmpia Turzii

Investitori germani sondează terenul la Câmpia Turzii

access_time 10 octombrie 2012 chat_bubble_outline 0 comentarii

Ludger Thol, preşedintele Clubului Oamenilor de Afaceri Vorbitori de Limbă Germană din Transilvania

Membrii Clubului Oamenilor de Afaceri Vorbitori de Limba Germană din Transilvania se arată interesaţi de potenţialul investiţional al Câmpiei Turzii. Joi, 11 octombrie, cu începere de la ora 12, la Primăria din Câmpia Turzii, Ludger Thol, preşedintele Clubului Oamenilor de Afaceri Vorbitori de Limba Germană din Transilvania (DWNT), împreună cu alţi potenţiali investitori de va întâlni cu edilul-şef al oraşului, Radu Hanga. La această întâlnire, unde se va discuta despre  oportunitățile de afaceri oferite de zona industrială a Câmpiei Turzii, vor lua parte parlamentarul social-democrat Alexandru Cordoş, chestor al Senatului României, şi Eugen Albu, CEO Qual Media Group. În ceea ce priveşte autorităţile locale şi cele judeţene, acvestea vor fi reprezentate la eveniment de către liderul grupului USL din Consiliul local Turda, Cristian Matei, de consilierul judeţean Ivan Ilarie (USL) şi de către vicepreşedintele forului deliberativ judeţean Cluj, social-democratul Ioan Oleleu, de asemenea reprezentant al USL.

Potrivit precizărilor dintr-un comunicat de presă al Biroului Senatorial al parlamentarului clujean Alexandru Cordoş, participanţii la întâlnirea de la Câmpia Turzii îşi propun să aducă în atenţia agenților economici, a investitorilor şi a locuitorilor municipiului „subiectul forței de muncă calificată și specializată, care se află de curând în situația de a fi disponibilizată, din cauza contextului economic și social actual”. Mai concret, în comunicat se face referire la problema generată la Câmpia Turzii şi în comunele limitrofe din cauza concedierii a peste 700 de angajaţi de la Mechel, măsură anunţată recent de către concernul rus ce deţine fostul combinat metalurgic „Industria Sârmei”.

Membrii DWNT au participat la Festivalul de Toamnă al Economiei Germane, ce s-a desfășurat la Cluj-Napoca, din 5 până în 7 octombrie.  La eveniment au participat peste 30 de firme germane, interesate de oportunitățile de investiții din zonă și au avut loc discuții pe teme economice româno-germane, prezentări de companii și de linii de studiu germane, în prezența unor personalități marcante din mediul de afaceri, academic și cultural.

Emil HĂLĂŞTUAN

 

Comentarii Facebook