Articole care merită citite
MOL România sprijină 40 de tineri din medii defavorizate în obținerea permisului de conducere auto

MOL România sprijină 40 de tineri din medii defavorizate în obținerea permisului de conducere auto

access_time 1 martie 2017

MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat beneficiarii celei de-a doua ediții a Programului MOL – Permis pentru viitor.

De la 1 ianuarie, bugetarii vor beneficia din nou de o creştere salarială, potrivit legii

De la 1 ianuarie, bugetarii vor beneficia din nou de o creştere salarială, potrivit legii

access_time 28 decembrie 2018

Cei care nu vor primi bani în plus la salarii sunt medicii şi asistentele, care au primit de la 1

Din ”boacănele lui Boc”: Taxa auto, ilegală

Din ”boacănele lui Boc”: Taxa auto, ilegală

access_time 25 februarie 2014

Românii care au fost obligați să plătească taxa auto introdusă de Guvernul Boc în februarie 2012 își vor primi banii

Ipocrizie cu lopata, de Ziua internaţională a presei libere

Ipocrizie cu lopata, de Ziua internaţională a presei libere

Ipocrizie cu lopata, de Ziua internaţională a presei libere

access_time 20 aprilie 2015 chat_bubble_outline 0 comentarii

Sursa imaginii: www.radioiasi.ro

Sursa imaginii: www.radioiasi.ro

De obicei “mărimile” din Turda şi din Câmpia Turzii, aria de operare a presei locale, nu îi prea bagă în seamă pe jurnalişti în puţinele momente dedicate acestora, pe parcursul unui an întreg. De 20 aprilie, Ziua Internaţională a Libertăţii Presei, sau de 3 mai, Ziua Mondială a Libertăţii Presei, extrem de rare au fost, în ultimii 20 de ani, momentele în care politicienii locali să îşi fi adus aminte să-i omagieze, prin câteva cuvinte, dacă nu pe ziarişti, barem munca acestora. De aceea, după trecerea respectivelor date, noi jurnaliştii, rămâneam uneori cu un gust amar.
Dar acum aş fi preferat ca lucrurile să decurgă la fel. Sigur, nici de 20 aprilie 2015 nu s-au înghesuit “mărimile zilei” să-I felicite pe ziariştii care trudesc în Turda şi în Câmpia Turzii. Unul singur şi-a adus aminte de noi: deputatul turdean Mircea Irimie. Eu unul îi mulţumesc, dar cred că gestul său reprezintă o mostră de ipocrizie şi era mai bine dacă nu îl făcea. Pentru a fi luat de bun gestul său, Mircea Irimie trebuia să aştepte până ce o seamă de oameni nu ar mai lucra în presa turdeană.
Pentru că Mircea Irimie una “fumează” acum şi alta “fuma” pe vremea în care era viceprimarul Turzii, nu cu mulţi ani în urmă, când PDL-ul se credea un partid intangibil şi, prin zonă, unii edili portocalii se jucau de-a Dumnezeu iar alţii, ca să le facă pe plac şefilor, îşi asumau rolul de adjuncţi ai divinităţii supreme!
Eu am trecut şi peste acele momente, aşa cum am îngăduit şi îngădui multe din slăbiciunile omeneşti, pentru că toţi greşim, dar niciunul nu avem dreptul să judecăm. Decât dacă vrem să fim judecaţi. Însă, câteva apucături îmi provoacă alergie, iar ipocrizia face parte dintre acestea.
Şi, pentru a înţelege de ce aprob atitudinea personalităţilor publice din Turda şi din Câmpia Turzii, care nu şi-au adus aminte de jurnalişti în 20 aprilie, iată ce spune despre libertatea presei din România ziarista Oana Stănciulescu, într-un interviu acordat luni, 20 aprilie, publicaţiie on-line DC News:
“În România nu există cultul presei libere așa cum există în țările cu democrație consolidată. În țara noastră, atunci când un politician este criticat de presă… el crede că (presa) îi este dușman…Într-o democrație nu se concepe să nu existe presă sau să existe presă slăbită. Pe când în România… se cam dorește acest lucru… Când nu va mai exista (presă liberă în România), atunci putem să ne luăm bilet, doar dus, oriunde în lume și să plecăm, pentru că nu mai este loc de stat aici”.
De aceea, prefer tăcerea onestă a tuturor celorlalţi politicieni din Turda şi din Câmpia Turzii, mostrei de ipocrizie oferită de către deputatul Mircea Irimie cu ocazia Zilei Internaţionale a Presei Libere.

Emil HĂLĂŞTUAN

Cu toate acestea, redau aici, integral, mesajul deputatului Mircea Irimie:
“Începând cu anul 1991, jurnaliştii din întreaga lume, marchează în data de 20 aprilie, Ziua Internaţională a Presei Libere.
În societatea actuală, mass-media joacă un rol extrem de important în viaţa socială, politică, economică, educativ-culturală şi cotidiană, prezenţa ei activă fiind un factor de influenţă asupra tuturor segmentelor societăţii.
Considerată pe bună dreptate, “centrul vital al vieţii publice”, mass-media prin reprezentanţii ei, se află permanent în serviciul public prin obţinerea de informaţii, selectarea, ierarhizarea şi interpretarea acestora, înainte de a fi transmise în spaţiul public şi îndeplineşte astfel funcţia de legătură între individ şi societate.
O presă liberă este cu adevărat, garant al democraţiei. O presă liberă face uneori dificilă o guvernare democrată însă face întotdeauna imposibilă, dictatura.
În acest context, îmi permit să adresez public, cuvinte de apreciere şi respect pentru  presa naţională şi în mod special pentru presa locală, pentru întreaga activitate desfăşurată cu profesionalism şi dăruire în slujba adevarului, pentru tot ceea ce reprezintă în comunitatea din care facem parte.
LA MULŢI ANI! cu sănătate, putere de muncă, împliniri şi realizări, satisfacţii profesionale şi familiale.
Deputat PC de Turda, Mircea Irimie
Comentarii Facebook