Articole care merită citite
Sute de artişti păpuşari la Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi ”Puck”

Sute de artişti păpuşari la Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi ”Puck”

access_time 10 octombrie 2013

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes;

Program special pentru copii, cu ocazia sărbătorilor de iarnă

Program special pentru copii, cu ocazia sărbătorilor de iarnă

access_time 12 decembrie 2016

  Sâmbătă, 17 Decembrie 2016, în sala mare a Primăriei Municipiului Turda, va avea loc un program special pentru copii,

„Sărbătoare” pentru comunitatea din Mihai Viteazu

„Sărbătoare” pentru comunitatea din Mihai Viteazu

access_time 22 noiembrie 2012

  Inaugurarea şi sfinţirea grădiniţei cu program prelungit din comuna Mihai Viteazu a avut  loc joi 22 noiembrie, de la

Articol

Județul Cluj va avea o Strategie de Informatizare

Județul Cluj va avea o Strategie de Informatizare

access_time 9 iulie 2018 chat_bubble_outline 0 comentarii

Consiliul Județean a găzduit o primă întâlnire de lucru în cadrul proiectului ce vizează elaborarea Strategiei de Informatizare pentru județul Cluj. Licitația privind achiziționarea acestor servicii a fost câștigată de către Clusterul Cluj IT, criteriul de atribuire avut în vedere fiind oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere tehnico-economic.

 

Durata contractului este de șase luni iar finanțarea acestuia, în cuantum de 130.000 de lei fără TVA, este asigurată din bugetul Consiliului Județean. Scopul elaborării și implementării strategiei este acela de a crește calitatea serviciilor oferite cetățenilor, concomitent cu sporirea eficienței activității funcționarilor publici. Mai mult decât atât, monitorizarea tuturor activităților va determina o analiză promptă a rezultatelor, urmând ca acestea să fie îmbunătățite în cel mai scurt timp.

Important de precizat în acest context este și faptul că echipa de specialiști din cadrul Clusterului Cluj IT va efectua, pentru început, o auditare a întregului sistem informatic, în vederea diagnosticării nivelului de informatizare, respectiv a conformității infrastructurii hardware și software a forului administrativ județean în raport cu nevoile interne, de deservire a cetățenilor și de relaționare la nivel operațional atât cu entitățile din subordine cât și cu alți colaboratori ai instituției județene. De asemenea, pe parcursul derulării acestui proiect se va realiza și o analiză SWOT privind informatizarea județului iar la final specialiștii vor formula propuneri și recomandări privind viitoarele acțiuni și proiecte.

Elaborarea strategiei de informatizare presupune definirea unui model de dezvoltare a infrastructurii IT pornind de la cea existentă, identificarea deficiențelor și formularea unor propuneri privind modalitatea de integrare a ceea ce există cu elemente noi, pentru a putea genera un proiect complex de informatizare până în anul 2025.

            Nu în ultimul rând, la nivelul Consiliului Județean se dorește ca strategia să surprindă și viziunea etapelor subsecvente acesteia, respectiv arhitectura soft și dezvoltarea nucleului platformei care va integra datele de la toate autoritățile deoarece implementarea acestui concept trebuie să se facă etapizat pentru a asigura o dezvoltare și o creștere reală.

Principalele domenii de intervenție vizate de strategia de informatizare sunt guvernarea locală – proiecte pentru administrație, precum module informatice integrate, circuitul documentelor, arhivare electronică, etc. și energie – proiecte de monitorizare și eficientizare a consumului de energie. Totodată, se vor avea în vedere arii precum sănătate – proiect suport de informatizare pentru medicina digitală; educație – proiecte de informatizare și turism – proiecte ce vizează colectarea datelor specifice în vederea realizării unor analize statistice pentru a fi utilizate în luarea deciziilor.

989 Vizualizări totale, 7 Vizualizări azi

Comentarii Facebook