Articole care merită citite
Schimbarea viceprimarului Lojigan, motivată politic

Schimbarea viceprimarului Lojigan, motivată politic

access_time 16 iulie 2014

     „Funcţia de viceprimar este în mod direct legată de chestiunea deţinerii majorităţii politice în cadrul consiliului local, stabilitatea

Situaţia drumurilor judeţene , nu se înregistrează drumuri judeţene închise sau blocate

Situaţia drumurilor judeţene , nu se înregistrează drumuri judeţene închise sau blocate

access_time 9 ianuarie 2017

În cursul dimineţii zilei deluni, 9 ianuarie 2017, la nivelul judeţului Cluj nu se înregistrează drumuri judeţene închise sau blocate,

Expoziție – ”Fascinanta călătorie prin Multivers”, a artistului Dumitru Popa

Expoziție – ”Fascinanta călătorie prin Multivers”, a artistului Dumitru Popa

access_time 31 august 2017

Casa de Cultura Turda va invita la vernisajul expozitiei ”Fascinanta calatorie prin Multivers”, a artistului Dumitru Popa. Artistul este membru

Articol

Județul Cluj va avea o Strategie de Informatizare

Județul Cluj va avea o Strategie de Informatizare

access_time 9 iulie 2018 chat_bubble_outline 0 comentarii

Consiliul Județean a găzduit o primă întâlnire de lucru în cadrul proiectului ce vizează elaborarea Strategiei de Informatizare pentru județul Cluj. Licitația privind achiziționarea acestor servicii a fost câștigată de către Clusterul Cluj IT, criteriul de atribuire avut în vedere fiind oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere tehnico-economic.

 

Durata contractului este de șase luni iar finanțarea acestuia, în cuantum de 130.000 de lei fără TVA, este asigurată din bugetul Consiliului Județean. Scopul elaborării și implementării strategiei este acela de a crește calitatea serviciilor oferite cetățenilor, concomitent cu sporirea eficienței activității funcționarilor publici. Mai mult decât atât, monitorizarea tuturor activităților va determina o analiză promptă a rezultatelor, urmând ca acestea să fie îmbunătățite în cel mai scurt timp.

Important de precizat în acest context este și faptul că echipa de specialiști din cadrul Clusterului Cluj IT va efectua, pentru început, o auditare a întregului sistem informatic, în vederea diagnosticării nivelului de informatizare, respectiv a conformității infrastructurii hardware și software a forului administrativ județean în raport cu nevoile interne, de deservire a cetățenilor și de relaționare la nivel operațional atât cu entitățile din subordine cât și cu alți colaboratori ai instituției județene. De asemenea, pe parcursul derulării acestui proiect se va realiza și o analiză SWOT privind informatizarea județului iar la final specialiștii vor formula propuneri și recomandări privind viitoarele acțiuni și proiecte.

Elaborarea strategiei de informatizare presupune definirea unui model de dezvoltare a infrastructurii IT pornind de la cea existentă, identificarea deficiențelor și formularea unor propuneri privind modalitatea de integrare a ceea ce există cu elemente noi, pentru a putea genera un proiect complex de informatizare până în anul 2025.

            Nu în ultimul rând, la nivelul Consiliului Județean se dorește ca strategia să surprindă și viziunea etapelor subsecvente acesteia, respectiv arhitectura soft și dezvoltarea nucleului platformei care va integra datele de la toate autoritățile deoarece implementarea acestui concept trebuie să se facă etapizat pentru a asigura o dezvoltare și o creștere reală.

Principalele domenii de intervenție vizate de strategia de informatizare sunt guvernarea locală – proiecte pentru administrație, precum module informatice integrate, circuitul documentelor, arhivare electronică, etc. și energie – proiecte de monitorizare și eficientizare a consumului de energie. Totodată, se vor avea în vedere arii precum sănătate – proiect suport de informatizare pentru medicina digitală; educație – proiecte de informatizare și turism – proiecte ce vizează colectarea datelor specifice în vederea realizării unor analize statistice pentru a fi utilizate în luarea deciziilor.

785 Vizualizări totale, 4 Vizualizări azi

Comentarii Facebook