Articole care merită citite
Turda și Câmpia Turzii printre localitățile cu WI FI gratuit

Turda și Câmpia Turzii printre localitățile cu WI FI gratuit

access_time 16 mai 2018

Uniunea Europeană a alocat un buget de 120 milioane euro prin care autoritățile locale beneficiază de bonuri în valoare de

Inundații anuțate pe Râul Arieș!

Inundații anuțate pe Râul Arieș!

access_time 16 decembrie 2017

Încălzirea vremii şi precipitaţiile din ultima perioadă au crescut nivelul râului Arieş, în Apuseni. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba

La Turda a început turneul semifinal de handbal pentru juniori I

La Turda a început turneul semifinal de handbal pentru juniori I

access_time 13 martie 2013

Federaţia Română de Handbal în colaborare cu Clubul ACS Potaissa Turda, organizează în perioada 13 – 17 martie, la sala

La nivelul județului Cluj nu există drumuri județene închise sau blocate traficului rutier

La nivelul județului Cluj nu există drumuri județene închise sau blocate traficului rutier

La nivelul județului Cluj nu există drumuri județene închise sau blocate traficului rutier

access_time 14 ianuarie 2019 chat_bubble_outline 0 comentarii

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii de luni, 14 ianuarie, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, circulaţia desfășurându-se, pe majoritatea sectoarelor de drum, în condiţii specifice de iarnă.

De asemenea, din cauza precipitațiilor sub formă de ninsoare și a temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate (minus 3 – minus 4 grade Celsius), mai multe drumuri judeţene au fost afectate de căderile de zăpadă și de fenomenul de polei.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de duminică, 13 ianuarie, s-a acţionat (inclusiv revizii) pe 64 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 32 de utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi a acestei dimineţi se acţiona pe 14 drumuri judeţene, cu 9 utilaje. În urma acestor acţiuni, a fost folosită o cantitate de 311 tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi zona de munte, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 10 drumuri judeţene, cu 4 utilaje. La această oră, se acţionează (inclusiv revizii)  pe 9 drumuri judeţene, cu 6 utilaje. În urma acestor acţiuni, a fost folosită o cantitate însumată de 180 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Totodată, pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 10 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu 6 utilaje. La această oră, se acţionează (inclusiv revizii)  pe 5 drumuri judeţene, cu 4 utilaje. În urma acestor acţiuni, a fost folosită o cantitate totală de 112 tone de material antiderapant, inclusiv sare.

În continuare, se acţionează permanent cu autospeciale cu lamă pentru îndepărtarea stratului de zăpadă de pe carosabil şi lărgirea căii de rulare şi cu utilaje de împrăştiere a materialului antiderapant pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Intervenţiile pe drumurile judeţene sunt prioritizate de nivelurile de viabilitate, respectiv I, II, III şi IV în care se încadrează fiecare dintre acestea.

Comentarii Facebook