Articole care merită citite
Aproape 1.000 de pelerini la  locul de pomenire al martiriului voievodului Mihai Viteazul!

Aproape 1.000 de pelerini la locul de pomenire al martiriului voievodului Mihai Viteazul!

access_time 20 august 2018

Duminică a avut loc sfințirea Mănăstirii Mihai Vodă din Turda, loc de pomenire a martiriului voievodului Mihai Viteazul.   La eveniment au

Dependența de muncă

Dependența de muncă

access_time 3 noiembrie 2014

Putem deveni prizonieri ai propriului succes obţinut prin muncă? Se pare că da, iar conştiinţa acestui fapt poate deveni, pentru

Lucian Varo rămâne  consilier şi viceprimar

Lucian Varo rămâne consilier şi viceprimar

access_time 30 aprilie 2014

    Consiliul Local Turda a decis astăzi cu 17 voturi  pentru şi 2 împotrivă,scoaterea de pe ordinea de zi

Articol

La Școala ”Teodor Murășanu” elevii învață programare cu ajutorul limbajului Scratch

La Școala ”Teodor Murășanu” elevii învață programare cu ajutorul limbajului Scratch

access_time 10 octombrie 2018 chat_bubble_outline 0 comentarii

Școala Gimnazială ”Teodor Murășanu” din Turda s-a implicat activ și în acest an în evenimentele marca Europe Code Week.

 

În perioada 6-21 octombrie, sunt planificate activități de programare și robotică, în cadrul acțiunii Meet and Code 2018. Cele două proiecte care au îndeplinit criteriile organizatorilor, în speță Asociația Techsoup, au primit finanțări de 600€.

Proiectul Scratch și …Gool! care se va încheia vineri, 12 octombrie ora 14.30 , și- a propus programarea cu ajutorul Scratch a unor acțiuni ofensive a jucătorilor unui meci de fotbal și executarea acestor coduri de către elevii împărțiți în două echipe. Scopul proiectului este de a promova programarea în rândul elevilor din ciclul primar.

 

Cel de-al doilea proiect premiat este ROBOgame, proiect care se va încheia vineri, 19 octombrie. Scopurile evenimentului propus sunt, potrivit coordonatorului și inițiatorului proiectelor, voluntar prof. înv. primar drd. Gabriela Crișan, dezvoltarea competenţelor digitale ale elevilor prin programul Robotica prin Lego, adecvarea demersului didactic la nevoile şi aşteptările elevilor, valorificând ceea ce le place elevilor să facă și compatibilizarea sistemului de învăţământ românesc cu sisteme de învățământ europene. În cadrul acestui proiect, elevii vor realiza programe de comandă a roboților pe care îi vor direcţiona cu ajutorul tabletelor, prin bluetooth. Se vor confecţiona diferite piste, circuite din materiale diverse: carton, poliestiren, placaj etc., pe care se vor direcţiona roboţii creaţi. Se vor folosi noţiuni de matematică, TIC, fizică, ştiinţe: algoritmi, şiruri, sisteme de numeraţie, distanţe.

Participanții sunt 20 de elevi din clasele a IV-a avansați în programare. Acestora li se adaugă câțiva elevi din clasele a III-a și a V-a. La baza acestor proiecte se află parteneriatul cu profesorii de la Clubul Copiilor din Turda, secțiile Informatică și Electronică, domnii profesori Bukos Istvan și Sipos Arpad. Coordonatorii elevilor, voluntarii prof. primar înv. Felicia Oaidă și Lența Adamosy sunt de părere că programarea le dezvoltă elevilor competențele digitale, de care au nevoie pentru a face față cu succes exigențelor societății contemporane.

 

 

 

 

Coordonator proiect

prof. înv. primar drd. Gabriela Crișan

 

Director Școala Gimnazială ”Teodor Murășanu”

prof. Gianina Silvia Matei

 

806 Vizualizări totale, 1 Vizualizări azi

Comentarii Facebook