Articole care merită citite
Obligaţia declarării veniturilor din cedarea folosinţei bunurilor mobile/imobile

Obligaţia declarării veniturilor din cedarea folosinţei bunurilor mobile/imobile

access_time 5 octombrie 2016

D.G.R.F.P. Cluj-Napoca anunţă contribuabilii care realizează venituri din cedarea folosinţei bunurilor mobile şi imobile din patrimoniul personal, altele decât veniturile

Câmpia Turzii: Trei de ore de discuţii pe tema cheltuirii banilor publici

Câmpia Turzii: Trei de ore de discuţii pe tema cheltuirii banilor publici

access_time 5 februarie 2015

   Utilizarea excedentului bugetar în valoare de 2,5 milioane, alocarea a 3,5 milioane de lei pentru investiţii şi sprijinirea Spitalului

EDO Garage: Angajam mecanic auto cu experienta!

EDO Garage: Angajam mecanic auto cu experienta!

access_time 26 martie 2018

EDO Garage Turda angajeaza mecanic auto cu experienta!   Descrierea jobului – Efectuează constatări, diagnoză, revizii şi reparaţii la autovehicule – Mentine ordinea si curatenia

Lecții prin proiectul de parteneriat strategic Learning through Outdoor Experience, Erasmus+

Lecții prin proiectul de parteneriat strategic Learning through Outdoor Experience, Erasmus+

Lecții prin proiectul de parteneriat strategic Learning through Outdoor Experience, Erasmus+

access_time 28 martie 2017 chat_bubble_outline 0 comentarii

ct-erasmus-01În săptămâna 20-24 martie 2017 reprezentanți ai Liceului Teoretic Pavel Dan Câmpia Turzii au participat la mobilitatea transnațională ( tip activitate de învățare) din cadrul proiectului de parteneriat strategic Learning through Outdoor Experience finanțat prin programul ERASMUS+, la Plunge, Lituania, țară coordonatoare a proiectului. Partenere în proiect și participante la mobilitate au fost Polonia, Macedonia și România. Delegația țării noastre a fost compusă din Popa Daniela Cristina, directorul liceului și profesor însoțitor, și elevele Crișan Diana, Iurian Ioana și Amalia Consuela Mocan.

Titlul proiectului invită la abordarea actului didactic într-o manieră inovativă și urmărește dezvoltarea competențelor transcurriculare. Mediul în care se desfășoară activitățile este cu precădere cel nonformal, cadrele didactice având șansa de a exploata noi metode de învățare și modul de a ajunge la cele mai bune rezultate prin schimbul de experiență internațională.

Activitățile săptămânii au debutat cu ceremonia de deschidere în sala de festivități a școlii din Plunge, lecția de muzică și limbă lituaniană, vizita la muzeul școlii, sumarul activităților outdoor desfășurate până la momentul întâlnirii din Lituania, prezentate în plen profesorilor școlii Senamiestis Plunge, recepția municipalității în onoarea delegațiilor străine, prima zi încheindu-se cu preparate tradiționale, dansuri folclorice pregatite de participanții în proiect.

A doua zi a fost dedicată lecțiilor integrate de: istorie, geografie, limba engleză la Biblioteca Municipală și în Smart Park; științe sociale și artă contemporană la expoziția de fotografie a bibliotecii și la muzeul de artă a Palatului M. Oginskis, curs de robotică desfășurat în școală, iar în final curs integrat de sport și matematică organizat în sala de festivități a instituției de învățământ.

A treia zi participanții au vizitat expoziția parcului național din regiune iar lecțiile s-au desfășurat sub forma atelierelor. Subiectele vizate au fost din sfera biologiei, etnografiei, dar și a abilităților manuale. Muzeul măștilor a pregătit oaspeții pentru prânzul oferit de cercetași și competițiile sportive. Punctul culminant al zilei a fost lecția interactivă printre soldați de ceară și armament de la Muzeul Războiului Rece și baza de rachete de la Plateliai.

A patra zi participanții au ajuns pe malul Mării Baltice, în localitatea Palanga, lecțiile au avut loc la Muzeul Chihlimbarului și în atelierul de feronerie al Muzeului Blacksmith din orașul Klaipeda

Ultima zi a punctat activitățile săptămânii în atelierul ”Mozaicul impresiilor”, reflecții și evaluare din partea cadrelor didactice și ceremonia de închidere.
Următoarea întâlnire din proiect (tip învățare/formare) va avea loc în România, în perioada 8-12 mai 2017, iar școala gazdă va fi Liceul Teoretic Pavel Dan din Câmpia Turzii.

Prof. Popa Daniela Cristina

Director Liceul Teoretic Pavel Dan

Comentarii Facebook