Articole care merită citite
Gimnastică în ocna turdeană

Gimnastică în ocna turdeană

access_time 18 iunie 2014

Între 5 și 11 iulie, grupul „Salling Oldstars ” din Skive, Danemarca, va susține o serie de spectacole în mai

Concursul de proiecte „O șansă pentru mediu”, ediția a II-a, al Clubului Rotary Turda

Concursul de proiecte „O șansă pentru mediu”, ediția a II-a, al Clubului Rotary Turda

access_time 6 martie 2018

Educația reprezintă un domeniu important în care Clubul Rotary Turda investește, dorind să realizeze implicarea tinerei generații în problemele comunității

Salina Turda , participa zilele acestea (6-7 februarie 2017) la Targul International de Turism de la Tel Aviv

Salina Turda , participa zilele acestea (6-7 februarie 2017) la Targul International de Turism de la Tel Aviv

access_time 9 februarie 2017

Salina Turda , participa zilele acestea (6-7 februarie 2017) la Targul International de Turism de la Tel Aviv. Salina Turda

Lupta politică se acutizează la Ceanu Mare

Lupta politică se acutizează la Ceanu Mare

Lupta politică se acutizează la Ceanu Mare

access_time 10 iulie 2019 chat_bubble_outline 0 comentarii

Meciurile electorale fiind la ordinea zilei între fostul primar Virgil Păcurar și actualul primar, Liliana Moldovan.

Liberalul Virgil Păcurar o acuză pe primărița PSD, de faptul că nu este capabilă că pună în funcțiune sistemul de alimentare cu apa din satul Boian, deși el este funcțional încă din luna Mai 2016, în plus vrea și branșamente gratuite acolo unde rețeaua de apă a fost edificată.

În replică primărița Liliana Moldovan spune că în 8 ani de mandat Virgil Păcurar nu a făcut nimic, a deveni „activ” abia acum când nu mai ocupă această funcție deși avea timp în două mandate să realizeze ceea ce ea a făcut în trei ani de mandat pentru locuitorii comunei.

În plus administrația locală a comunei a cerut Companiei de Apă Someș să investească în modernizarea stației de pompare, dar societatea a replicat că nu are bani de așa ceva, atunci se întreabă retoric edilul „ cum să aibă bani de branșamente?”, în plus acestea nu au fost prinse în proiect!

Liliana Moldovan a amintit că și cetățenii de la Iacobeni și Ceanu Mare și-au făcut din resurse proprii branșamentele, deci nu ar fi echitabil ca acum primăria să subvenționeze pentru celelalte 45 de familii această lucrare, în condițiile în care unii au plătit din propriul buzunar pentru ea, iar ceilalți nu pot beneficia de gratuitate, doar că așa vrea „fostul” edil, Virgil Păcurar.

Liliana Moldovan a pornit în campania din 2016 cu două obiective importante, ambele realizate până la această oră: introducerea apei la Iacobeni și în satul Boian.

Cele două obiective au fost demarate în vechea administrație dar au rămas nefinalizate din pricina lipsei documentațiilor specifice și a finanțării.

La Iacobeni investiția în rețeaua de apă a început încă din anul 2009 cei 1,9 milioane de lei fiind acordați de Ministerul Dezvoltării prin programul PNDL 1.

În cazul satului Boian, lucrările au demarat în 2012 dar au fost încheiate la fel ca la Iacobeni în 2018, relatează TurdaNews

Comentarii Facebook