Articole care merită citite
Forul deliberativ turdean a decis: “Caravana Berii Golden Brau” se desfăşoară în centrul Turzii

Forul deliberativ turdean a decis: “Caravana Berii Golden Brau” se desfăşoară în centrul Turzii

access_time 31 iulie 2013

De vineri, 2 până duminică, 4 august, în centrul Turzii va poposi “Caravana Berii Golden Brau”. Consiliul local a votat

Un frumos tandem, fiică-tată, au o misiune importantă în vederea salvării vieților semenilor noștri

Un frumos tandem, fiică-tată, au o misiune importantă în vederea salvării vieților semenilor noștri

access_time 14 mai 2019

 Ambii activează în cadrul Bazei 71 Aeriene de la Câmpia Turzii, iar  Elisa Mihaela Pilţu a dorit să-și spună povestea. „Tată,

Primăria Municipiului Turda a început modernizarea cartierului și a Pieței Micro 3!

Primăria Municipiului Turda a început modernizarea cartierului și a Pieței Micro 3!

access_time 23 mai 2017

Municipalitatea a dat startul lucrărilor de modernizare pe strada Lianelor, str. Nuferilor, str. Zorilor, strada Narciselor, strada Lotus și strada

Membră a Asociației The Da Vinci System obține locul I la o simulare a Consiliului European

Membră a Asociației The Da Vinci System obține locul I la o simulare a Consiliului European

access_time 14 martie 2019 chat_bubble_outline 0 comentarii

Pentru mulți tineri să fi o persoană multitasking reprezintă o idee greu de realizat, ba chiar o reușită extraordinară. Însă, putem spune că pentru Patricia Ciocan, Secretarul General al Asociației The Da Vinci System, această performanță a devenit reală, întrucât pe lângă faptul că are o poziție de conducere într-un ONG dedicat tinerilor turdeni, este și studentă în anul I la facultatea de drept și de curând am aflat minunata veste că a reușit să se claseze pe locul I, cu titlul de “cel mai bun vorbitor” în cadrul competiției Model European Union Iași, o simulare a activității Parlamentului European.

Bineînțeles, această reușită se datorează perseverenței, dedicării și motivării de care Patricia dă dovadă nu numai în cadrul asociației, dar și în viața de zi cu zi. Prin multă muncă și efort, putem spune că aceasta a reușit să ne facă mândrii să o avem ca membră în cadrul asociației, dat fiind și faptul că este o persoană înțelegătoare, iubitoare și implicată în tot ceea ce face.

În cadrul competiției Model European Union, desfășurată la Iași, a reușit să îi uimească pe toți cu abilitățile sale de a comunica, a gestiona situații la nivel european și cu persuasiunea pe care a abordat-o în discuții pe teme precum ar fi “Cum să gestionezi conținutul ilegal din online” și “Fondul European de Apărare”.

“A fost una dintre cele mai intense și mai complexe experiențe pe care le-am avut în domeniul dezbaterilor. Nu credeam că am să rezist celor 3 zile de dezbatere pe marginea unor directive. Am participat la acest proiect deoarece doream să învăț de la cei care au participat la multe proiecte similare și mai mult decât atât, să văd în mod practic cum se derulează discuțiile în Parlamentul European și cum se crează amendamentele. Am fost extrem de fericită când mi-am auzit numele alături de titlul de <<cel mai bun vorbitor>> pentru că am încercat cât de mult să îmi intru în rol și să reprezint valorile partidului pe care îl reprezentam. Am avut șansa de a lucra împreună cu niște oameni absolut minunați, extrem de ambițioși și de motivați și împreună cu am reușit să reprezentăm interesele facțiunii noastre.

Această experiență îmi va rămâne mereu în minte și sunt convinsă că voi mai ține cu mulți dintre participanți legătura și că mă voi revedea cu mulți la următoarele proiecte Model European Union.”, a spus patricia Ciocan.

Model European Union Iași a avut loc anul acesta între 5 și 10 martie, fiind o competiție cu participanți din întreaga Europa, care a avut ca scop informarea tinerilor în legătură cu modul în care Uniunea Europeană funcționează, dar în special despre felul în care se iau decizii la nivel european, provocându-i pe aceștia să dezbată anumite teme legislative ale Uniunii Europene și să se transpună în pielea unui ministru, lobbyist sau unui membru al Parlamentului European.

Comentarii Facebook