Articole care merită citite
Consiliul Local a făcut primul pas pentru preluarea STICLA Turda

Consiliul Local a făcut primul pas pentru preluarea STICLA Turda

access_time 29 ianuarie 2015

       Consiliul Local Turda a aprobat astăzi cu unanimitate de voturi preluarea activelor Sticla Turda de către autoritatea

La Câmpia Turzii a debutat noul an rotarian

La Câmpia Turzii a debutat noul an rotarian

access_time 2 iulie 2017

Rotarienii din Câmpia Turzii au anunțat faptul că sâmbătă începe noul an rotarian, sub deviza ”Rotary – Generează schimbarea”. Rotarienii din

Pericol pe străzile din Turda: Şoferi beţi, şoferi fără permis, prinşi în week-end de poliţişti

Pericol pe străzile din Turda: Şoferi beţi, şoferi fără permis, prinşi în week-end de poliţişti

access_time 2 noiembrie 2015

În perioada 30 octombrie – 1 noiembrie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au acţionat pe raza întregului

Mii de crizanteme își așteaptă cumpărătorii la Viișoara

Mii de crizanteme își așteaptă cumpărătorii la Viișoara

Mii de crizanteme își așteaptă cumpărătorii la Viișoara

access_time 13 octombrie 2018 chat_bubble_outline 0 comentarii

Levente Ferencz a transformat pasiunea sa pentru horticultură într-o afacere profitabilă, investițiile sale se întind de-a lungul celor 11 ani, în care a investit timp, muncă și bani în ceea ce astăzi putem numi „Raiul florilor”.

 

Viișoreanul a declarat pentru TurdaNews că într-o primă fază a investit în flori și legume, fonduri europene neramburasbile, bani cu care a început o afacere de familie, fonduri provenite din PNDR prin programul „tânărul fermier”.

 

Acesta are în plan să dubleze capacitatea serelor și să vândă flori de sezon de la panseluțe, petunii, mușcate de toate tipurile, până la răsaduri și crizanteme.

 

În prezent crizantemele sunt la stadiul de „boboc” dar în două săptămâni vor fi scoase la vânzare, prețurile pornesc de la 4 lei și ajung până la 15 lei.

 

Doritorii îl pot găsi direct la locația serelor, Viișoara, strada Principală nr. 23 în vecinătatea bisericii maghiare.

 

De cealaltă parte, familia Szilagyi continuă tradiția familiei, doamna Melinda ne-a dezvăluit câteva din secretele cultivării plantelor, meseria sa de bază fiind aceea de inginer horticol.

 

Crizantemele se plantează primăvara ca să aibă timp sa se dezvolte. Vara se udă cu dărnicie si de doua-trei ori vârfurile plantelor se rup, până în luna iulie pentru a stimula înflorirea. Daca nu se realizează această operațiune, crizantema de gradina face puține flori, iar acestea vor fi mici. Înflorirea plantelor este stimulata de scăderea luminii soarelui.

 

Melinda Szilagyi spune că răsadurile de crizanteme au fost aduse din Olanda, Ungaria sau Germania, totul implică multă muncă, energie și dăruire până ca firavele răsaduri să ajungă la stadiul actual, sutele de ghivece de crizanteme încântă sufletul și privirea celor care pășesc pragul serelor din Viișoara.

 

Familia Szilagyi a început să transforme pasiunea pentru flori într-o afacere de familie de mai bine de 10 ani investind muncă și bani în serele care ocupă o suprafață de peste 1.400 mp.

 

În acest domeniu funcţioneaza foarte bine principiul „telefonului fără fir”: dacă ai marfă de calitate la un preţ bun, clienţii te caută. Dacă au fost mulţumiţi, vor reveni, susține si Alexandru Szilagyi.

 

Potențialii clienți pot să-i contacteze la adresa: Szilagyi Melinda- inginer horticol. Viișoara nr. 494.

 

Mail: [email protected]    Telefon: 0742.574.078.

 

SURSA.   TurdaNews.net

Comentarii Facebook