Articole care merită citite
Un primar pasionat de carte

Un primar pasionat de carte

access_time 22 noiembrie 2012

O carte despre uciderea lui Mihai Viteazu va fi reeditată după 90 de ani. Scris de preotul turdean Aurel Nanu,

Social-democrații clujeni se declară împotriva taxei pe ambalaj

Social-democrații clujeni se declară împotriva taxei pe ambalaj

access_time 3 februarie 2016

”Impunerea unei taxe de 2 lei, pentru fiecare kilogram de ambalaj nereciclat, poate afecta grav industria alimentară, iar consumatorii vor

6 unităţi de învăţământ inchise din cauza gerului

6 unităţi de învăţământ inchise din cauza gerului

access_time 10 ianuarie 2017

Astăzi, 10 ianuarie 2017, este afectat programul şcolar în 6 unităţi de învăţământ. Au fost închise astăzi, integral, unităţile din

Miniştrii – la şuete în teritoriu

Miniştrii – la şuete în teritoriu

Miniştrii – la şuete în teritoriu

access_time 16 octombrie 2015 chat_bubble_outline 0 comentarii

Ministrul Educaţiei, la şuetă în şcoală Foto: Camelia TEREC

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la şuetă cu deputatul Mircea irimie, în CNMV
Foto: Camelia TEREC

Miniştrii şi parlamentarii dau cu tifla presei turdene. După ce deputatul turdean Mircea Irimie “s-a bătut cu cărămida în piept” pentru că l-a adus la Turda pe ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Cîmpeanu, s-a dovedit că, de fapt, membrul Guvernului şi parlamentarul s-au întâlnit la o şuetă cu şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, Valentin Cuibus, cu primarul Turzii, Tudor Ştefănie, cu directorul general al Companiei de Apă Arieş, Cristian Matei şi cu profesorul Gheorghe Lobonţ, directorul Colegiului Naţional Mihai Viteazul, locul unde cei amintiţi s-au întâlnit vineri, 16 octombrie, la ora 9.
Deşi deputatul Mircea Irimie a avut grijă  să anunţe presa turdeană despre această întâlnire cu două zile înainte, după ce li s-a permis să facă cîteva poze la locul faptei, jurnaliştii au fost invitaţi să părăsească biroul unde se desfăşura întâlnirea.
De vreme ce presa a fost invitată la o întâlnire a unor persoane care deţin funcţii publice, desfăşurată într-un loc public, în timpul programului de serviciu al tuturor celor implicaţi, era de presupus că acolo se vor discuta probleme de interes public, în special din sfera învăţământului. Deoarece cetăţenii au dreptul să ştie cum merg treburile publice, reprezentanţii presei îşi aveau rostul lor la acea întâlnire.
Pentru că organizatorii întâlnirii nu au vrut ca jurnaliştii să asiste la discuţii, rezultă că acestea aveau un subiect de interes particular, care îi privea doar pe participanţii la dialog. Atunci, de ce i-a mai invitat deputatul Mircea Irimie pe jurnalişti la acea întâlnire? Numai ca să arate turdenilor ce “muşchi” are el, parlamentarul care aduce miniştri la Turda? Pe unul, ca să bea vin la Sarea-n bucate, iar pe altul ca să depene amintiri la CNMV. Să fi făcut Sorin Cîmpeanu liceul la Turda şi revederea oraşului să-i fi adus aminte de “vremurile bune”?
Sorin Cîmpeanu a sosit în judeţul Cluj joi, 15 octombrie, pentru a asista, împreună cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la festivitatea dedicată sărbătoririi a 145 de ani de la înfiinţarea Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca (USAMV). În programul ministrului Sorin Cîmpeanu pentru ziua de vineri, 16 octombrie, pe lângă întâlnirea de la CNMV a mai figurat şi vizitarea grădiniţei din Copăceni, comuna Sănduleşti.

Emil HĂLĂŞTUAN

Comentarii Facebook