Articole care merită citite
O adolescentă din Turda a dispărut de acasă!

O adolescentă din Turda a dispărut de acasă!

access_time 6 martie 2019

Poliţiştii desfăşoară activităţi de căutare a unei tinere, în vârstă de 16 de ani, care a plecat de acasă din

Blocaj la ieșirea din Turda spre Alba din cauza unui accident rutier!

Blocaj la ieșirea din Turda spre Alba din cauza unui accident rutier!

access_time 26 mai 2017

Pe DN 1, în afara localității, s-a produs un accident rutier pe sensul de mers Turda spre Aiud. În eveniment

Profesorii au învăţat cum se construieşte un pod

Profesorii au învăţat cum se construieşte un pod

access_time 12 decembrie 2012

  Directori de licee din Turda şi-au manifestat dezamăgirea cu privire la modul în care a decurs implementarea Ordinului Ministerului

Mită la Jandarmeria Cluj!

Mită la Jandarmeria Cluj!

Mită la Jandarmeria Cluj!

access_time 24 martie 2017 chat_bubble_outline 0 comentarii

jandarmi-sef-dnaColonelul Ioan Doru Popescu, fost adjunct al șefului Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Cluj, a cerut unor subalterni să scrie pe hârtie suma mitei pe care erau dispuși să o ofere pentru ca rudele lor să promoveze un concurs, se arată în rechizitoriul prin care acesta a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Potrivit documentului, în septembrie 2016, IJJ Cluj a scos la concurs două posturi vacante de subofițer administrativ principal în cadrul Serviciului Logistic (popota unității), cu recrutarea personalului din sursă externă, președinte al comisiei de concurs fiind colonelul Ioan Doru Popescu.

În urma examinării psihologice și fizice a candidaților, au rămas în cursa pentru ocuparea celor două posturi șase candidați, printre care Felician Cornel Chiorean, frate al inculpatului Daniel Gheorghe Chiorean, militar jandarm în cadrul IJJ Cluj, și Raluca Delia Bojan, fiica inculpatului Vasile Bojan, de asemenea militar la IJJ Cluj. În acest context, cei doi jandarmi l-au abordat pe Ioan Doru Popescu pe care l-au întrebat dacă le poate ajuta pe cele două rude ale lor să promoveze concursul respectiv.

„Inculpatul col.(r) Popescu Ioan Doru le-a spus inițial celor doi subofițeri că vor ține legătura, iar, în data de 21.10.2016, i-a chemat pe rând la el în birou unde inculpatului plt. adj. șef Chiorean Daniel Gheorghe i-a pretins suma de 1.000 de euro, iar inculpatului plt. adj. șef Bojan Vasile — suma de 2.000 de euro, în schimbul facilitării promovării testării scrise de către candidații Chiorean Felician Cornel, respectiv Bojan Raluca Delia.

Mai precis, inculpatul col.(r) Popescu Ioan Doru le-a cerut inculpaților plt. adj. șef Chiorean Daniel Gheorghe și plt. adj. șef Bojan Vasile să scrie pe o bucată de hârtie suma pe care aceștia sunt de acord să i-o remită pentru a le facilita celor doi candidați promovarea testării scrise”, se arată în rechizitoriu.

DNA propune, în rechizitoriu, anularea concursului susținut de cei doi candidați. Colonelul a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție sub control judiciar, într-un dosar privind fraudarea unui concurs.

Comentarii Facebook