Articole care merită citite
CAA: Anunț de întrerupere a furnizării apei potabile

CAA: Anunț de întrerupere a furnizării apei potabile

access_time 8 februarie 2016

Compania de Apă Arieș (CAA) anunţă întreruperea furnizării apei potabile, marți, 9 februarie 2016, între orele 8 – 16, în

Societatea DDD INSECTO SRL informează populația municipiului Turda despre operațiunile de deparazitare spatii verzi și arbori de pe domeniul public al municipiului Turda

Societatea DDD INSECTO SRL informează populația municipiului Turda despre operațiunile de deparazitare spatii verzi și arbori de pe domeniul public al municipiului Turda

access_time 1 iulie 2019

Primăria Turda efectuează în perioada 01 Iulie- 7 Iulie 2019 operațiunea de deparazitare spații verzi și arbori pe domeniul public

Vor continua vizitele gratuite la Salina din Turda

Vor continua vizitele gratuite la Salina din Turda

access_time 1 decembrie 2012

De acum înainte, nu numai turdenii ci toate persoanele care vor dori să viziteze Salina din Turda o vor putea

Narcisa Pintea a dat cu tifla Consiliului local Turda

Narcisa Pintea a dat cu tifla Consiliului local Turda

Narcisa Pintea a dat cu tifla Consiliului local Turda

access_time 23 august 2012 chat_bubble_outline 2 comentarii

 

Manager al teatrului turdean, purtător de cuvânt al primăriei, director de campanie al PD, respectiv PDL, în alegerile locale desfăşurate din 2004 încoace, Narcisa Pintea este o răsfăţată a regimului portocaliu, instaurat la Turda cu opt ani în urmă. Acum, cel puţin pe ici pe colo, prin unele puncte esenţiale, votul turdenilor a operat câteva modificări de nuanţă în coloratura politică a structurilor alese din administraţia turdeană. Schimbarea polului puterii locale provoacăunora ameţeli mai dihai decât dacă se schimba poziţia axei Pământului! Dar, în vreme ce colegul său de partid, Mircea Irimie, ia situaţia  aşa cum este şi dă lupte grele cu „duşmanul politic” din Consiliul local, Narcisa Pintea, odinioară adulată în forul deliberativ, dă bir cu fugiţii.

Aşa cum, în toată lumea, raportul dintre lungimea şi diametrul cercului, o constantă, are valoarea 3,14…, dar profesorii din şcolile ruseşti le spuneau elevilor că „Pi sovietic este mi mare”, tot aşa se dovedeşte că unii directori ai instituţiilor subordonate autorităţilor publice turdene sunt mai directori decât alţii. Dacă şefii de la Poliţia locală, de la SC Domeniul Public SA, sau de la Serviciul de Administrare a Patrimoniului Imobiliar au consimţit să prezinte membrilor Consiliului local rapoartele de activitate, nu acelaşi lucru l-a făcut şefa Teatrului municipal Turda, Narcisa Pintea. Invitată „să se spovedească” în faţa consilierilor turdeni, la şedinţa de joi, 23 august, a forului deliberativ local, managerul teatrului nu a binevoit să apară în faţa plenului.

Consilierii aşezaţi în partea stângă a sălii de şedinţe, dacă privim din poziţia viceprimarului Lucian Nemeş, adică membrii USL şi cei ai PP-DD au socotit gestul Narcisei Pintea drept unul de sfidare a Consiliului local. În opoziţie, primarul Tudor Ştefănie i-a apostrofat pe adversarii politici ai PDL-ului, partid din care atât edilul-şef al Turzii cât şi directorul Teatrului municipal Turda, Narcisa Pintea, fac parte. Ştefănie a spus, cu un ton apăsat, că nu este admisibil ca un director al unei instituţii subordonate autorităţilor locale să iasă plângând de la o şedinţă a uneia din comisiile de specialitate a forului deliberativ turdean.

Ştefănie îl apostrofa, de fapt, pe Nicolae Roş jr. care ar fi jignit-o pe Narcisa Pintea, în cursul şedinţei comisiei de administraţie publică, desfăşurată cu o oră înaintea şedinţei ordinare a Consiliului local Turda, ce a avut loc joi. Şefa comisiei cu pricina, consilierul Rozalia Crişan, a precizat că „Doamna manager Narcisa Pintea nu avea niciun motiv să părăsească sala. Toate întrebările lui Roş au fost la obiect. Faptul că acele întrebări au deranjat-o nu justifică atitudinea sa”, a apreciat Rozalia Crişan. Dar un motiv justificativ pentru comportamentul Narcisei Pintea trebuie să fi existat. Poate că managerul teatrului s-a ruşinat dacă, aşa cum susţinea Rozalia Crişan „nu a ştiut nici măcar legea în baza căreia îşi desfăşoară  activitatea teatrul municipal”.

Neprezentarea Narcisei Pintea în plenul Consiliului local, pentru a da citire raportului de activitate al teatrului şi a răspunde apoi eventualelor întrebări adresate de către consilieri, constituie un fapt fără precedent în istoria de 20 de ani a forului deliberativ turdean. În atari condiţii, consilierii USL şi cei ai PP-DD, ce formează grupul majoritar din Consiliul local Turda, au propus şi dispus formarea unei comisii ce are rolul de a evalua activitatea managerului teatrului municipal. Totodată, va avea loc şi un control de fond la teatru.

Narcisa Pintea ar urma să prezinte consilierilor raportul de activitate al teatrului în proxima şedinţă a forului deliberativ turdean.

Emil HĂLĂŞTUAN

Comentarii Facebook

 • monica

  Nu ma mir de loc de cele facute de aceasta „doamna”.
  Pe vremea cand era suplinitoare si a fost nevoie sa faca planificarile anuale raspunsul a fost” imi bag picioarele in ea biologie” Acum si l-ea bagat in Teatrul Municipal.
  Pana cand lasati oameni buni sa se intample toate astea? Rusine sa iti fie rasfata portocalie.

 • monica

  Nu ma mir de loc de cele facute de aceasta „doamna”.
  Pe vremea cand era suplinitoare si a fost nevoie sa faca planificarile anuale raspunsul a fost” imi bag picioarele in ea biologie” Acum si le-a bagat in Teatrul Municipal.
  Pana cand lasati oameni buni sa se intample toate astea? Rusine sa iti fie rasfata portocalie.