Articole care merită citite
Invest Nikarom promite angajări la Industria Sârmei

Invest Nikarom promite angajări la Industria Sârmei

access_time 12 august 2014

Cu începere din luna septembrie, compania Invest Nikarom, proprietarul Industriei Sârmei din Câmpia Turzii, va angaja 110 persoane. Această promisiune

Fii satului la Ceanu Mare

Fii satului la Ceanu Mare

access_time 30 iulie 2018

Duminică locuitorii comunei Ceanu Mare au sărbătorit trei evenimente importante: Fii Satului sau Zilele Comunei, Centenarul și Ziua Imnului Național.

Incendiu puternic la mai multe barăci improvizate pe strada Cantonului din Cluj Napoca

Incendiu puternic la mai multe barăci improvizate pe strada Cantonului din Cluj Napoca

access_time 21 noiembrie 2016

Trei autospeciale pentru stingerea incendiilor și trei ambulanțe SMURD și SAJ au intervenit pentru stingerea unui incendiului de pe strada

Noi reguli la obținerea indemnizației de șomaj

Noi reguli la obținerea indemnizației de șomaj

Noi reguli la obținerea indemnizației de șomaj

access_time 20 martie 2018 chat_bubble_outline 0 comentarii

Guvernul a modificat și completat prin Hotărârea nr. 80/2018 mai multe acte normative în domeniul forței de muncă. În vigoare de la 13 martie 2018, hotărârea de Guvern a fost publicată în Monitorul oficial nr. 224/2018. Unele din reglementările modificate din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privesc sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 174/2002.

 

Indemnizaţia de şomaj şi venituri din alte activităţi

Șomerii care realizează venituri din activități autorizate potrivit legii, vor beneficia de indemnizație de șomaj dacă dovedesc că acele venituri nu depășesc valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă în vigoare în luna pentru care se face dovada.

 

Prin completările aduse la Norme, se consideră că nu realizează venituri inclusiv persoanele care realizează venituri incluse în baza de calcul al contribuției asiguratorii pentru muncă și care se acordă de către angajator sau plătitorul de venit persoanelor prevăzute la art. 19 din lege, ulterior încetării contractului individual de muncă, contractului de muncă temporară, raportului de serviciu, mandatului pentru care au fost numite sau alese, contractului de management sau contractului de mandat, conform prevederilor legale, cu excepția veniturilor din salarii și asimilate salariilor stabilite în baza unor hotărâri judecătorești rămase definitive și irevocabile/hotărâri judecătorești rămase definitive și executorii.

Comentarii Facebook