Articole care merită citite
Report de peste 1,7 milioane de lei la Loto 6/49

Report de peste 1,7 milioane de lei la Loto 6/49

access_time 12 februarie 2016

Duminică, 14 februarie, vor avea loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc. La Loto

Porți deschise și în acest an la Baza 71 Aeriană

Porți deschise și în acest an la Baza 71 Aeriană

access_time 1 iunie 2017

Și în acest an Ziua Porților deschise va avea loc la Baza 71 Aeriană, eveniment la care vor participa peste

Hotel din zona Turda angajează: RECEPȚIONER

Hotel din zona Turda angajează: RECEPȚIONER

access_time 13 martie 2017

Cerințe: – studii medii si cunoștințe limba engleză Persoanele interesate pot solicita informaţii suplimetare de la: Centrul de Consiliere pentru

„Nu abandona școala. Nu-ți abandona viața”

„Nu abandona școala. Nu-ți abandona viața”

„Nu abandona școala. Nu-ți abandona viața”

access_time 21 august 2015 chat_bubble_outline 0 comentarii

campanie1Campania ,,Nu abandona școala. Nu-ți abandona viața.”, realizată Agenția de Consultanță și Afaceri Română – ACAR, în cadrul proiectului ,,Și noi avem dreptul la muncă!”, este o campanie de informare, promovare și conștientizare în ceea ce privește importanța continuării și finalizării studiilor cât și pentru promovarea voluntariatului în rândul elevilor și implicarea acestora în activități dedicate integrării pe piața muncii a grupurilor vulnerabile.

Fenomenul părăsirii timpurii a școlii de către tineri, reprezintă una dintre cele mai  grave  probleme sociale în țara noastră, abandonul școlar luând amploare în ultimii ani. Acest fenomen afectează, în special, trei categorii de tineri: cei de etnie romă, cei care au crescut în familii sărace și cei din mediul rural. Creșterea informării cu privire la importanța și necesitatea educației, cu scopul prevenirii părăsirii timpurii a școlii, în rândul elevilor și părinților acestora, este obiectivul principal al campaniei ,,Nu abandona școala. Nu-ți abandona viața”.

Abandonul școlar are drept consecințe șomajul, excluziunea socială și sărăcia. Abandonul școlar este sinonim cu o șansă pierdută pentru tineri şi cu o pierdere de potenţial social şi economic pentru țară. Fiecare tânăr care nu merge la școală va deveni un adult fără educație, cu șanse minime de a obține un loc de muncă dar cu riscuri crescute de a deveni infractor sau dependent de ajutorul social. Privaţi de educaţie, cei mai expuşi abandonului școlar, copiii și tinerii proveniţi din mediile vulnerabile, vor rămâne în afara sistemului, marginalizați într-o societate pe care nu o vor înţelege şi în care nu vor şti cum să se descurce.

Campania ,,Nu abandona școala. Nu-ți abandona viața.” se desfășoară în cadrul proiectului ,,Și noi avem dreptul la muncă!”, implementat de  Agenția de Consultanță și Afaceri Română – ACAR, în parteneriat cu Forum Group, în calitate de beneficiar, Fundația Centrul Parteneriat pentru Egalitate – CPE și Asociația Eduteco, în intervalul aprilie 2014 – octombrie 2015, în regiunile: București-Ilfov, Sud-Muntenia și Nord-Vest. Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea integrării grupurilor vulnerabile  (800 de persoane de etnie romă și 100 de persoane cu dizabilități) și eliminarea barierelor cu care aceste grupuri se confruntă în încercarea lor de a obține un loc de muncă și de a se integra în societate, prin furnizarea de servicii de consiliere, orientare profesională şi cursuri de calificare/recalificare adaptate nevoilor particulare ale grupului ţintă.

Filmul campaniei  poate fi găsit online, pe site-ul Agenției de Consultanță și Afaceri Română www.acar-eu.ro  la rubrica multimedia  sau accesând următorul link,,Nu abandona școala. Nu-ți abandona viața’’

Informaţii suplimentare:

Centrul de Incluziune Socială Turda, Str. Castanilor, nr.8

Telefon: 0364.149.910, 0364.435.213 / fax : 0364. 435.372

Mobil: 0725.359.867 E-mail: [email protected],

www.acar-eu.ro

Alex MUNTEAN

Comentarii Facebook