Articole care merită citite
Avram Gal acuză dezinteresul Administraţiei Prezidenţiale în problema aderării României la Schengen

Avram Gal acuză dezinteresul Administraţiei Prezidenţiale în problema aderării României la Schengen

access_time 29 iunie 2013

Preşedintele PC Diaspora, Avram Gal semnalează faptul că există un risc crescut ca aderarea României la spaţiul Schengen să fie

Slalom printre „baloanele de săpun ale politichiei locale”

Slalom printre „baloanele de săpun ale politichiei locale”

access_time 1 iulie 2014

Se spun vorbe grele despre politică. Cea mai aspră constatare, aruncată adeseori pe tapet într-o discuţie, după ce una din

Handbal masculin, juniori II, seria J: Potaissa a început cu dreptul cel de-al cincilea turneu

Handbal masculin, juniori II, seria J: Potaissa a început cu dreptul cel de-al cincilea turneu

access_time 6 februarie 2015

Juniorii II de la Potaissa Turda au început cu dreptul cel de-al cincilea turneu al campionatului național, ce se desfășoară

O carte despre copii autişti

O carte despre copii autişti

O carte despre copii autişti

access_time 12 martie 2015 chat_bubble_outline 0 comentarii

Librăria clujeană Book-Corner, propune persoanelor interesate de autism, dar nu numai, cartea “Mâini cuminţi. Copilul meu autist”. Lansarea acestui volum, scris de către Ana Dragu şi apărut recent în colecţia “Eco-Grafii” a editurii Polirom, va avea loc vineri, 13 martie, de la ora 17.30, la Librăria Book Corner, situată pe Bulevardul Eroilor nr. 15 din Cluj-Napoca.
Bazată pe o poveste reală, cartea “Mâini cuminţi. Copilul meu autist” semnată de Ana Dragu, cu o prefaţă de Bogdan-Alexandru Stănescu, spune povestea lui Saşa de la diagnosticarea sa şi până în prezent, cu toate incertitudinile şi temerile, dar şi cu bucuriile şi progresele făcute de copil pas cu pas. Ana Dragu, poetă şi jurnalistă, a aflat, în 2006, că fiul său, pe atunci în vârstă de doi ani, suferă de autism.
De atunci, mama şi fiul învaţă treptat să comunice unul cu altul şi se plimbă ore în şir, noaptea, pentru că băiatul are insomnii severe. Ana îi cântă „La mulţi ani” pe muteşte fiindcă Saşa are auz absolut şi percepe diferit sunetele. Împreună cu Maria, cea care îl însoţeşte la grădiniţă, Saşa plimbă, de câţiva ani, un balon invizibil prin oraş, iar Aria, sora lui mai mare, ştie cum să-i fie mereu alături. În urma şedinţelor de recuperare, copilul învaţă să scrie şi să citească la vârsta de cinci ani şi este integrat cu succes la şcoală.
„Este o carte profund altruistă, care îşi poartă cititorul din cea mai neagră depresie spre hohotele de râs cele mai autentice şi mai sănătoase, un dar pe care Ana Dragu îl face celor care trec prin aceeaşi experienţă” a scris Bogdan-Alexandru Stănescu în prefaţa volumului.
Jurnalista Ana Dragu a fondat Asociaţia “Autism Europa” şi Centrul de Resurse şi Referinţă în Autism „Micul Prinţ” ambele în Bistriţa. Ana Dragu editează “2 Elefanţi. Revistă despre autism” publicaţie periodică de această specialitate din România. În perioada 2001‑2009, când a lucrat în presa locală şi în cea centrală, Ana Dragu a publicat peste 100 de articole despre autism şi două volume de poezie, Păpuşa de ceară (2008) respectiv Păzitoarea (2012). Are doi copii, unul dintre ei fiind diagnosticat cu autism, a menţionat Valentin Derevlean, coordonatorul Librarium Cluj-Napoca în comunicatul prin care se anunţă lansarea de carte ce va avea loc vineri, 13 martie, la Book-Corner.
Emil HĂLĂŞTUAN

Comentarii Facebook