Articole care merită citite
Multe surprize la Affiliate Summit Europe, editia 2018

Multe surprize la Affiliate Summit Europe, editia 2018

access_time 26 februarie 2018

Domeniul jocurilor de noroc online a luat avant puternic, gratie dezvoltarii domeniului IT&C. Cu cat exista un public mai numeros

Târg de bunătăți și mărțișoare

Târg de bunătăți și mărțișoare

access_time 24 februarie 2015

La Turda se va desfășura, în perioada 27 februarie – 8 martie, în centrul orașului, o nouă ediție a târgului

Handbal masculin: Juniorii II de la Potaissa Turda – un pas înainte unu înapoi

Handbal masculin: Juniorii II de la Potaissa Turda – un pas înainte unu înapoi

access_time 22 mai 2014

Formația turdeană a pierdut cu 20 – 35 partida cu CSȘ Odorheiu Secuiesc, a doua din turneul final al campionatului

Articol

O nouă acțiune de protejare a Rezervației Naturale Cheile Turzii

O nouă acțiune de protejare a Rezervației Naturale Cheile Turzii

access_time 10 iulie 2018 chat_bubble_outline 0 comentarii

Biroul Arii Protejate Cheile Turzii – Cheile Turenilor din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, împreună cu reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu-Comisariatul Județean Cluj, au derulat luni, 9 iulie a.c., o nouă acțiune tematică de control în Rezervația Naturală Cheile Turzii.

Obiectivul principal al acesteia a fost acela de a depista abaterile de la legislația privitoare la protecția mediului, autorizarea executării lucrărilor de construcții, amenajarea teritoriului și urbanismul, regimul deșeurilor și interzicerea activității de pășunat în acest areal.

Grupul de Acțiune Locală din Munții Metaliferi, Trascău și Muntele Mare – Administrația Siturilor Natura 2000 Trascău, echipa mixtă de control a identificat în amonte de Rezervația Naturală Cheile Turzii, la intrarea în traseul de vizitare dinspre Petreștii de Jos, mai multe săpături executate în vederea realizării unei canalizări pentru deversarea apelor menajere și uzate.

Având în vedere faptul că, în conformitate cu Regulamentele privind zonele Munților Trascăului, Trascău, Fânațele Pietroasa-Podeni, Cheile Turzii, Cheile Turenilor precum și cele 35 de arii naturale protejate de interes național de pe suprafața acestora, realizarea oricăror construcții – clădiri, infrastructură rutieră, canalizări, rețele de utilități, excavații, nivelări și altele asemenea se face numai cu Avizul Administrației Natura 2000 Trascău, echipa de control a dispus luarea măsurilor necesare în vederea aplicării amenzii contravenționale.

De asemenea, în cadrul aceleiași acțiuni de control a fost identificată, din nou, o turmă de animale care pășuna neautorizat pe teritoriul ariilor naturale protejate de interes național de pe suprafața siturilor Natura 2000 Trascău. În consecință, în vederea respectării reglementărilorlegale ce interzic activitatea de pășunat în perimetrul Rezervației Naturale Cheile Turzii, reprezentanții  instituțiilor cu responsabilități în ceea ce privește controlarea modului de respectare a legislației și a regulamentelor locale au luat măsurile legale pentru identificarea proprietarului turmei și tragerea la răspundere a acestuia.

763 Vizualizări totale, 2 Vizualizări azi

Comentarii Facebook