Articole care merită citite
Ioana Nadia Racolţa, din Câmpia Turzii, va cânta cu Ricardo Caria

Ioana Nadia Racolţa, din Câmpia Turzii, va cânta cu Ricardo Caria

access_time 25 septembrie 2015

Ioana Nadia Racolţa, fostă administratoare a cafenelei culturale La Papion, din Turda, va cânta muzică tradiţională portugheză cu solistul Ricardo

Arheologi turdeni în acţiune de dezhumare a victimelor comunismului

Arheologi turdeni în acţiune de dezhumare a victimelor comunismului

access_time 25 aprilie 2014

    Istoricii turdeni Horaţiu Groza şi Gheoghe Petrov (Muzel Naţional de Istorie a Transilvaniei) vor participa în 28 şi

Reprezentanții Gărzii de Mediu au dezlegat misterul substanței izvorâte din pământ la Campia Turzii

Reprezentanții Gărzii de Mediu au dezlegat misterul substanței izvorâte din pământ la Campia Turzii

access_time 3 martie 2017

La mai bine de două săptămâni de când pe strada Aurel Vlaicu din Câmpia Turzii o substanță de origine necunoscută

Articol

Paul Radu Premiul Ion Rațiu pentru Jurnalism

Paul Radu Premiul Ion Rațiu pentru Jurnalism

access_time 16 mai 2018 chat_bubble_outline 0 comentarii

Centrul Rațiu pentru Democrație anunță laureatul ediției 2018 a Premiului Ion Rațiu pentru Jurnalism, Paul Radu, RISE Project. Ceremonia de decernare are loc în data de 8 iunie, ora 12.00 la Muzeul de Artă Cluj Napoca, în cadrul evenimentului anualRațiu Friends & Family Weekend.

Nominalizat pentru “pentru meritul de a fi coordonat și asigurat eficiența muncii de echipă a jurnaliștilor de o parte și alta a oceanului. Lanțul de anchete realizate de jurnaliștii RISE Project în legătură cu afacerile dezvoltate în Brazilia de români suspectați de încălcarea legii atât în România cât și în Brazilia sunt un model de investigație jurnalistică. Faptul că între persoanele care fac obiectul cercetării se regăsesc politicieni cu o redutabilă influență în România adaugă calității exercițiului profesional și curajul – o valoare care își găsește tot mai rar loc de exprimare în industria media autohtonă.”

Paul Radu este director și co-fondator al RISE Project, platformă pentru jurnaliști de investigație și hackeri din România. Este co-fondator și director executiv alOrganized Crime and Corruption Reporting Project, fiind unul dintre creatorii conceptului de Investigative Dashboard și al softului de vizualizare Visual investigative Scenarios.

Paul este laureatul mai multor premii, între acestea Knight International Journalism Award (2004), Investigative Reporters and Editors Award (2004), Global Shining Light Award (2007), Tom Renner Investigative Reporters and Editors Award (2007),Daniel Pearl Award for Outstanding International Investigative Reporting (2011) șiEuropean Press Prize (2015). Este membru al echipei de investigație condusă de ICIJcare a câștigat Premiul Pulitzer în 2017 pentru Panama Papers.

Din investigațiile sale recente fac parte Panama și Paradise Papers, Russian Laundromat, Azerbaijani Laundromat, precum și numeroase investigații despre politicieni și oligarhi români.

Premiul Ion Rațiu pentru Jurnalism a fost lansat în 2015 pentru a promova și încuraja jurnalismul de investigație. Laureații anteriori ai premiului sunt Ovidiu Vanghele (2017), Emilia Șercan (2016) & Cătălin Tolontan (2015). Nominalizările sunt făcute de Active Watch, Centrul pentru Jurnalism Independent și Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație, laureații anteriori și reprezentanți aiDepartamentelor | Facultăților de Jurnalism.

743 Vizualizări totale, 1 Vizualizări azi

Comentarii Facebook