Articole care merită citite
Problema animalelor fără stăpân dezbătută La Papion

Problema animalelor fără stăpân dezbătută La Papion

access_time 19 noiembrie 2015

Problema animalelor fără stăpân va fi dezbătută vineri, 20 noiembrie, la cafeneaua culturală turdeană. Filmul documentar ”Dare to Care! –

Angajări masive în armata română

Angajări masive în armata română

access_time 5 iunie 2018

Un venit lunar de 2.500 de lei plus bani pentru chirie. Este oferta pe care MAPN le-o face celor care

Șofer din Câmpia Turzii prins băut la volan

Șofer din Câmpia Turzii prins băut la volan

access_time 4 ianuarie 2019

Zilnic, polițiștii acționează pentru prevenirea accidentelor şi creşterea gradului de siguranţă rutieră.   Ieri, în jurul orei 23:15, polițiștii din

Poliția Română: Atenție la…neatenție

Poliția Română: Atenție la…neatenție

Poliția Română: Atenție la…neatenție

access_time 10 iulie 2017 chat_bubble_outline 0 comentarii

actiunecjAzi, 10 iulie a.c., poliţiştii au desfăşurat activităţi de prevenire în cadrul campaniei ,,Atenţie la…neatenţie”, în trei locaţii de pe raza judeţului Cluj.

 

Poliţiştii rutieri, împreună cu cei de prevenire, au explicat conducătorilor auto opriţi în trafic importanţa adoptării unei conduite prudente în momentul în care sunt la volanul unui autovehicul.

Scopul acţiunilor derulate a fost acela de a-i determina pe şoferi să fie atenţi în trafic şi să conştientizeze faptul că un moment de neatenţie la volan poate avea consecinţe dintre cele mai grave.

Campania îşi propune să responsabilizeze participanţii la trafic cu privire la pericolele la care se expun atunci când se lasă distraşi de factori perturbatori. De exemplu, utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii, fără sistem hands-free, este una dintre cele mai frecvente abateri întâlnite în trafic, fiind totodată şi o cauză generatoare de accidente rutiere.

În cadrul campaniei au fost distribuite materiale informative şi odorizante de maşină cu mesajul proiectului.

Campania ,,Atenţie la..neatenţie” s-a mai desfăşurat în alte 4 oraşe din România. Pentru realizarea unui schimb de bune practici în acest domeniu, la acţiunile de azi, din judeţul Cluj, au participat colegi din alte 9 judeţe: Constanţa, Iaşi, Hunedoara, Vaslui, Alba, Suceava, Mureş, Neamţ, Sibiu.

Proiectul a fost iniţiat de către Asociaţia de Psihologi şi Siguranţă Rutieră, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa.

Totodată, în cadrul acţiunilor de azi, conducătorii auto care au purtat centura de siguranţă au fost recompensaţi cu îngheţată. Prin această abordare, dorim să încurajăm portul centurii şi să subliniem importanţa acesteia.

Comentarii Facebook