Articole care merită citite
O motociclietă s-a făcut praf la Vâlcele!

O motociclietă s-a făcut praf la Vâlcele!

access_time 9 iulie 2018

Sâmbătă s-a produs un grav accident rutier și la Vâlcele, un motociclist a ajuns în stare gravă la spital. Potrivit

Fotbal, liga a III-a: Arieșul aproape de Cugir

Fotbal, liga a III-a: Arieșul aproape de Cugir

access_time 3 martie 2014

Formația turdeană a pierdut cu 2 -3 primul meci oficial din acest an, disputat în deplasare, cu Metalurgistul Cugir. Deși,

Rețea de traficanți de droguri neutralizată la Cluj

access_time 16 aprilie 2019

La data de 13.04.2019 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj  au

Praf în ochi în prag de campanie electorală la Turda! Strada Salinelor asfaltată numai pe jumătate

Praf în ochi în prag de campanie electorală la Turda! Strada Salinelor asfaltată numai pe jumătate

Praf în ochi în prag de campanie electorală la Turda! Strada Salinelor asfaltată numai pe jumătate

access_time 24 martie 2016 chat_bubble_outline 0 comentarii

salineiNemulțumirile turdenilor cu privire la infrastructura rutieră sporesc pe zi ce trece, cea mai recentă face referire la strada pe care se află cel mai important obiectiv turistic al zonei.

Strada Salinelor e asfaltată numai pe jumătate, până la vechea intrare în mina de sare, cealaltă jumătate se află la mila autorităților, sau a unor timpuri mai bune.

„De 42 de ani locuiesc pe strada Salinelor, la nici 25 metri de parcarea obiectivului nostru turistic: Salina Turda, și cu regret dar și cu durere spun că întotdeauna această strada a fost un dezastru de nedescris. Toate „lucrările” (ca să nu spun „toate cârpiturile”) care s-au făcut de-a lungul anilor au ținut până la prima ploaie. Pentru a identifica mai ușor problema noastră am să numesc partea care este pe jumătate asfaltată – Salinelor A, iar cea care se află în paragină Salinelor B. Motivele pentru care această stradă are o nevoie disperată de atenție autorităților noastre sunt:

– Salinelor A este asfaltată (peticită) doar de jumătate – cealaltă jumătate (Salinelor B) se aseamănă cu o uliță dintr-un sat uitat de lume și nu cu o stradă a unui oraș cunoscut acum în toată Europa…

– la nici 10 metri de parcare, unde începe Salinelor B, se vede acel dezastru de nedescris (parcă am privi spre un alt oraș)

– locuitorii acestei străzi, Salinelor B care este în paragină, plătesc aceleași taxe și impozite precum cei de pe Salinelor A și bineînțeles precum cei de pe strada Tunel, stradă renovată și pentru care am tot respectul…

– Un alt motiv este frustrarea de pe fața turiștilor din întreaga țară care au întrebat de nenumărate ori, sub formă de glumă sau mai în serios: „au rămas ăștia fără asfalt?”. „Așa loc turistic nemaipomenit de frumos cu o așa stradă, se poate?” „Cum este posibil să acceptați așa ceva?”

– Și un ultim motiv pe care doresc să-l menționez este faptul că în umila mea părere această stradă (și nu numai) pătează și murdărește imaginea prețioasă a orașului nostru Turda!” susține Dinu Petrache, un locuitor al zonei.

C.S.

Comentarii Facebook