Articole care merită citite
Concurs de nota 10 organizat de Crap Club Potaissa

Concurs de nota 10 organizat de Crap Club Potaissa

access_time 29 iunie 2015

Clubul de pescuit din Turda, Crap Club Potaissa, și-a câștigat renumele de cel mai bun organizator de competiții de pescuit

Fotbal liga a III-a: Arieșul 1907 Turda – Unirea Jucu

Fotbal liga a III-a: Arieșul 1907 Turda – Unirea Jucu

access_time 4 septembrie 2013

Arieșul 1907 Turda va juca vineri, 6 august, în cea de a doua etapă de campionat, cu Unirea Jucu, echipă

Handbal masculin: Trei jucători de la Turda convocați la echipa națională

Handbal masculin: Trei jucători de la Turda convocați la echipa națională

access_time 1 decembrie 2014

Trei jucători de la Potaissa Turda au fost convocați de Aihan Omer la echipa națională pentru cantonamentul de pregătire de

Prefectura verifică hotarârile Consiliului Local privitoare la Salina Turda

Prefectura verifică  hotarârile Consiliului Local  privitoare la Salina Turda

Prefectura verifică hotarârile Consiliului Local privitoare la Salina Turda

access_time 17 iunie 2014 chat_bubble_outline 0 comentarii

vuscan1     Prefectul de Cluj a dispus demararea procedurii de verificare a legalităţii hotărârilor Consiliului Local Turda cu privire la revocarea administratorilor de la Salina Turda şi Domeniul Public, a precizat astăzi consilierul juridic Cosmina Truţă.  „În 12 iunie instituţia Prefectului a fost sesizată cu privire la posibile nelegalităţi ale hotarârilor de Consiliu Local.  Prefectul a dispus demararea procedurii de verificare a legalităţii atât pentru hotărârile din 11 iunie dar şi pentru hotărârile anterioare privind revocările din funcţii. Prin adresa 8425 din 12 iunie 2014, Prefectura a solicitat Primăriei Turda o serie de informaţii suplimentare”, a declarat Cosmina Truţă. Consilierul juridic din cadrul Prefecturii Cluj a precizat că aceste demersuri sunt prealabile şi că  oficiul juridic al Prefecturii nu a formulat încă un punct de vedere cu privire la legalitatea actelor adoptate de Consiliul Local Turda.

 Trei candidați au contestat la Prefectură atât  selecţia pentru ocuparea posturilor de membri în consiliile de administraţie de la Salina și Domeniul Public dar şi  decizia de revocare din funcţie a vechilor administratori.

Vasile Simion Tot, Dorin Apahidean și Traian Fărcaș au formulat contestația împotriva Hotărârilor Consiliului Local invocând nerespecta procedurilor prevăzute de  prevăzută  de O.U.G. 109/2011.

Documentul depus la prefectură  menţionează că au fost încălcate prevederile imperative ale art.29 din OUG 109/2011, alin. (3) “La societăţile comerciale prevăzute la art. 2 pct. 2 lit. b), în cazul în care autoritatea publică tutelară, în numele acţionarului – stat sau unitate administrativ-teritorială, propune candidaţi pentru funcţiile de membri ai consiliului de administraţie, aceste propuneri sunt făcute în baza unei selecţii prealabile efectuate de o comisie formată din specialişti în recrutarea resurselor umane. Se mai are în vedere faptul că actul normativ guvernamental precizează că selecţia trebuie asistată de un evaluator independent în baza unor servicii contractate potrivit prevederilor legale.

Contestarii mai reclamă faptul că desemnarea în Consiliul Local a membrilor Consiliilor de Administraţie s-a făcut fără criterii clare, care să fie aduse la cunoştinţa consilierilor şi au acuzat rolul decorativ al comisiei speciale.

În şedinţa Consiliului Local din 11 iunie, consilierul local Rozalia Crişan a solicitat colegului său, Sorin Bugnar, preşedintele comisiei de selecţie să precizeze care sunt criteriile în baza cărora aleşii locali pot face desemnările. Sorin Bugnar a evitat să precizeze care sunt criteriile şi a declarat că fiecare ales local poate alege după cum crede.

Horea HUDREA

Comentarii Facebook