Articole care merită citite
Senatorul Sorin Bota a lansat o iniţiativă legislativă privind neimpozitarea utilajelor agricole

Senatorul Sorin Bota a lansat o iniţiativă legislativă privind neimpozitarea utilajelor agricole

access_time 2 aprilie 2014

               Senatorul PSD de Maramureş,  Sorin Bota, a propus completarea articolului 283 din Legea

Turda, pe promenada râului Someş

Turda, pe promenada râului Someş

access_time 19 mai 2014

     Fundaţia Doriana în parteneriat cu Asociația Photo România, Salina Turda, Muzeul de Istorie Turda și Asociația Fapte anunţă

Tabăra de pictură a Asociaţiei Artiştilor Plastici Cluj

Tabăra de pictură a Asociaţiei Artiştilor Plastici Cluj

access_time 29 iunie 2014

În perioada 21-28 iunie, la pensiunea Matiş din Râşca s-a desfășurat ediţia a şasea a „Taberei de creaţie şi pictură

Premiul Ion Rațiu pentru Jurnalism – Apel pentru nominalizări

Premiul Ion Rațiu pentru Jurnalism – Apel pentru nominalizări

Premiul Ion Rațiu pentru Jurnalism – Apel pentru nominalizări

access_time 17 ianuarie 2017 chat_bubble_outline 0 comentarii

 
nominalizariCentrul Rațiu pentru Democrație anunță deschiderea nominalizărilor pentru Premiul Ion Rațiu pentru Jurnalism. Lansat în 2015, Premiul Ion Raţiu pentru Jurnalism promovează şi încurajează jurnalismul de investigație.

Prin acordarea acestui premiu, Centrul Raţiu pentru Democraţie îşi propune să ducă mai departe şi să întărească valorile democratice promovate de Ion Raţiu (1917-2000), „cel mai bun preşedinte pe care România nu l-a avut niciodată”.

Nominalizările sunt făcute de Active Watch, Centrul pentru Jurnalism Independent și Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație, laureații anteriori (Cătălin Tolontan, Emilia Șercan) și reprezentanți ai Departamentelor/Facultăților de Jurnalism. Juriul este format din membrii Consiliului Director al CRD care aleg un singur nume din lista propusă.

Premiul se acordă anual în cadrul Rațiu Friends & Family Weekend, eveniment ce marchează ziua de naștere a lui Ion Rațiu – dedicat discuțiilor și viziunii comune asupra democrației- pentru acest motiv adunându-se la Turda, orașul natal al omului de stat, membri ai familiei și prieteni ai CRD.
Apelul la nominalizări deschide evenimentele dedicate centenarului nașterii lui Ion Rațiu (n.6 iunie 1917). CRD vă invită să aflați mai multe informații legate de acestea urmărind #ratiu100 pe rețelele de socializare.

Data de 17 ianuarie 2017 marchează, de asemenea, 17 ani de la trecerea în neființă a lui Ion Rațiu. Conform dorinței sale, trupul neînsuflețit a fost adus la Turda, spre a fi înmormântat în orașul natal. Fiul său Nicolae Rațiu a scris un emoționant elogiu pentru înmormântare, din care cităm un fragment:

“Până în ultimul moment, viața a fost pentru el o extraordinară și incredibilă aventură. A trăit bine și a fost conștient de asta. A avut o viață care pe mine, ca fiu al lui, m-a făcut mândru și cred că și pe el l-a făcut să se simtă la fel. Amintirea lui se va estompa, dar nu va dispărea niciodată. A crezut în ceva foarte special din inimile oamenilor. Era uşor să îl iubeşti. A fost un om tolerant… un om care a atins sufletele românilor pentru totdeauna… a fost un bun român.”

Mihaela Bidilică
PR
0722704140

Comentarii Facebook