Articole care merită citite
Turdenii au ocazia să vadă pe gratis o competiție hipică

Turdenii au ocazia să vadă pe gratis o competiție hipică

access_time 27 aprilie 2017

La finele acestei săptămâni pe domeniul Salina Equines va avea loc o competiție hipică ce va consta din două probe,

Brutăria ELDI a mai deschis un magazin la Turda

Brutăria ELDI a mai deschis un magazin la Turda

access_time 9 iulie 2017

Eldi BRUTĂRIA a deschis al 4-lea magazin la Turda și al 51-lea la nivelul rețelei care se întinde în 5

Colaborare strânsă între Poliția Municipiului Turda și Poliția Locală Turda

Colaborare strânsă între Poliția Municipiului Turda și Poliția Locală Turda

access_time 31 octombrie 2017

În baza Protocolului de colaborare cu nr.163657/23.08.2016, încheiat între Primăria Municipiului Turda și Inspectoratul de Poliție al Județului Cluj, cele

Prima ediţie a târgului ,,Produs de Cluj” la Alba Iulia

Prima ediţie a târgului ,,Produs de Cluj” la Alba Iulia

Prima ediţie a târgului ,,Produs de Cluj” la Alba Iulia

access_time 4 mai 2017 chat_bubble_outline 0 comentarii

targ AlbaAsociaţia ,,Produs de Cluj”, entitate care funcţionează în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, continuă seria evenimentelor ce au ca scop promovarea tradiţiilor şi a valorilor autentice,  invitându-i pe locuitorii judeţului Alba să ia parte în perioada 5-7 mai a.c. la prima ediţia a târgului ,,Produs de Cluj” desfăşurată la Alba Iulia. Manifestările organizate în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba şi Primăria Alba Iulia se vor desfăşura în zona Bazinului Olimpic din municipiu.

 

            Cu acest prilej, târgul ,,Produs de Cluj” va aduce în atenţia publicului prezent cele mai gustoase preparate din carne şi lapte, dulceţuri, sucuri naturale, uleiuri presate la rece din localităţile clujene Luna şi Turda, miere de albine şi alte produse apicole, dulciuri de casă, precum şi produse realizate din lavandă. De asemenea, la cele peste 80 de standuri vor mai putea fi admirate costume populare din toate zonele folclorice ale Transilvaniei, obiecte din lemn, bijuterii lucrate de mână, icoane, păpuşi, produse din piele, obiecte autentice realizate de către renumiţi meşteri populari clujeni.

 

            Totodată, în cele trei zile în care caravana Asociaţiei ,,Produs de Cluj” va poposi la Alba Iulia, iubitorii de folclor vor putea să ia parte la spectacolele susţinute de renumite ansambluri folclorice şi de valoroşi artişti din judeţele Cluj şi Alba care vor încânta audienţa cu vocea şi cu cântecele lor. Printre aceştia, Ansamblul Folcloric al judeţului Alba, alături de interpreţii Cătălin Haşa, Roxana Rechem, Nicolae Plută, Maria Filimon, Floricica Moga, Dorina Nariţa, Nicolae Tuhuţ, Grupul Folcloric Clubul Vedetelor ,,Muguri de folclor”, Lucia Potra, Raul Oltean, Oana-Bozga Pintea, Marius Ciprian Pop. În cea de-a doua zi de manifestări vor fi prezente pe scenă Ansamblul folcloric ,,Tradiţii Uiorene” din Ocna Mureş, ,,Floare de colţ” din Galda de Jos, precum şi îndrăgiţii interpreţi Alina Ploae şi Aurel Tămaş. Duminică, 7 mai 2017, va avea loc un spectacol susţinut de Şcoala de Arte ,,Tudor Jarda”, instituţie de cultură subordonată Consiliului Judeţean Cluj şi, în acelaşi timp o susţinătoare activă a Asociaţiei Produs de Cluj. Astfel Şcoala de Arte clujeană va fi reprezentată de Fanfara judeţului Cluj, cursanţii claselor de canto muzică populară de la secţiile Cluj, Gherla şi Dej ale şcolii, de Ansamblul folcloric ,,Vatră de dor”, precum şi de interpreţii Denisa Bonţe, Claudiu Ciotleuş, Ana Strîmturean, Felix Gălan şi Ioan Dordoi. 

 

Din programul manifestărilor nu vor lipsi nici activităţile dedicate celor mici care sunt aşteptaţi, în număr cât mai mare, să ia parte la ateliere de sculptură în fructe şi legume, spectacole de magie, precum şi la activităţile derulate în parcul de distracţii.

 

            Următoarea oprire a caravanei ,,Produs de Cluj” va avea loc la Mediaş, în perioada 12-14 mai 2017.

Comentarii Facebook