Articole care merită citite
Concursul judeţean interdisciplinar „PE URMELE SFINŢILOR” EDIŢIA a VI-a , 2018

Concursul judeţean interdisciplinar „PE URMELE SFINŢILOR” EDIŢIA a VI-a , 2018

access_time 5 decembrie 2018

Şcoala Gimnazială ,,Andrei Şaguna” Turda organizează Concursul judeţean interdisciplinar „Pe urmele sfinţilor”, ediţia a VI-a. Partenerii tradiţionali ai proiectului sunt:

Inagurarea Bazinului de înot s-a făcut în prezenţa Mitropolitului Andrei Andreicuţ şi a primarilor din zonă

Inagurarea Bazinului de înot s-a făcut în prezenţa Mitropolitului Andrei Andreicuţ şi a primarilor din zonă

access_time 7 februarie 2013

Joi 7 februarie, de la ora 10 a avut loc inaugurarea oficială a bazinului de înot de la Turda situat

Turda un punct important în  Master Planul General de Transport

Turda un punct important în Master Planul General de Transport

access_time 15 septembrie 2016

Turda ar putea deveni, în perspectiva următorilor ani, un punct de atracție investițională extrem de important, în condițiile în care

Programul Junior Centenar a devenit activ, bani de la Guvern pentru copii

Programul Junior Centenar a devenit activ, bani de la Guvern pentru copii

Programul Junior Centenar a devenit activ, bani de la Guvern pentru copii

access_time 7 ianuarie 2019 chat_bubble_outline 0 comentarii

Începând cu 1 ianuarie 2019 programul a devenit operaţional, părinţii sau reprezentanţii legali ai copiilor cu vârsta până la 18 ani, din întreaga ţară putând să depună sume de bani în contul acestora. Pe numele copiilor s-a deschis la Trezoreria Statului sector 1 contul special de economisire ” Contul individual de economii Junior Centenar”, codificat cu codul numeric personal al copiilor beneficiari, indiferent de domiciliul acestora, pe baza informaţiilor furnizate de Centrul Naţional pentru Informaţii Financiare.

În acest cont reprezentanţii legali ai copiilor sau alte persoane, inclusiv adoptatorii pot efectua plăţi prin virament bancar şi/sau prin mandat poştal prin oficiile Companiei Naţionale „Poşta Română” – S.A.

De asemenea, se pot efectua depuneri de sume numerar pentru copii la orice unitate teritorială a Trezoreriei Statului sector 1 în contul 46.01.02 „Sume colectate pentru contul individual de economii Junior Centenar”. La sfârşitul fiecărei zile sau la primirea mandatului poştal, sumele se virează automat în contul deschis la Trezoreria sectorului 1 pentru fiecare copil.

Ce prevede Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.104/2018

 

În cazul în care sunt încasate sume pentru un copil pentru care nu a fost deschis automat contul individual de economisire, Trezoreria Statului, sector 1 va proceda la deschiderea manuală a contului respectiv cu condiţia ca codul numeric personal al copilului pentru care s-a virat suma să fie valid.

Aşa după cum s-a prevăzut în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.104/2018 pentru contul de economii Junior Centenar cei care doresc să asigure venituri viitoare pentru copii lor şi să beneficieze de avantajele acestui program respectiv o primă anuală de la stat de 600 lei şi o dobândă anuală de 3% pot vira din acest moment ce sume doresc şi fără niciun obstacol birocratic. Nu este nevoie de nicio cerere. Este necesar doar efectuarea unei plăţi prin virament bancar, mandat poştal sau o depunere în numerar.

Eventualele sume virate în „Contul individual de economii Junior Centenar” care nu pot fi alocate contului deschis pentru fiecare copil, fie ca urmare a unui cod numeric personal eronat sau a lipsei acestuia se returnează plătitorilor.

Instrucţiunile privind coordonatele contului individual de economii Junior Centenar pot fi consultate accesând următorul link : http://discuţii.mfinante.ro/static/10/Mfp/trezorerie/InstructiuniJuniornr52917.pdf

 

Sursa:   dcnews.ro

Comentarii Facebook