Articole care merită citite
Arheologi turdeni în acţiune de dezhumare a victimelor comunismului

Arheologi turdeni în acţiune de dezhumare a victimelor comunismului

access_time 25 aprilie 2014

    Istoricii turdeni Horaţiu Groza şi Gheoghe Petrov (Muzel Naţional de Istorie a Transilvaniei) vor participa în 28 şi

Matei Cristian mesaj de Ziua Unirii

Matei Cristian mesaj de Ziua Unirii

access_time 24 ianuarie 2017

„Hai să dăm mână cu mână Cei cu inimă română, Să-nvârtim hora frăţiei Pe pământul României!” 24 ianuarie 1859: „Mica

Alis Grup angajeaza conducatori auto cu permis de conducere categoria D

Alis Grup angajeaza conducatori auto cu permis de conducere categoria D

access_time 16 septembrie 2016

Alis Grup angajeaza conducatori auto cu permis de conducere categoria D Asteptam CV dvs pe adresa de e-mail: [email protected] http://www.alisgrup.autogari.ro/

PSD Cluj: Bugetul judeţului Cluj trebuie să rezolve problemele clujenilor

PSD Cluj: Bugetul judeţului Cluj trebuie să rezolve problemele clujenilor

PSD Cluj: Bugetul judeţului Cluj trebuie să rezolve problemele clujenilor

access_time 29 ianuarie 2018 chat_bubble_outline 0 comentarii

Consilierii judeţeni PSD Cluj nu vor susţine un buget în care nu se regăsesc alocate sume de bani pentru susţinerea anului centenarului 2018, în consecinţă propunem şi susţinem alocarea a cel puţin 3 milioane lei pentru acţiuni culturale care marcheză o sută de ani de la Marea Unire. Astfel, la capitolul acţiuni de cultură susţinem alocarea distinctă a sumei de cel puţin 3 milioane lei pentru sprijinirea de acţiuni sub egida “România Mare – 100 de ani”.

Acţiuni culturale pe care le recomandăm spre a fi susţinute: tipărituri de carte aniversară, construirea de statui şi busturi, expoziţii aniversare, conferinţe internaţionale/naţionale şi alte tipuri de acţiuni.

Drumurile judeţene – În urma dezbaterilor din Consiliul Judeţean Cluj, în anul 2017, s-a stabilit ca prioritate modernizarea şi întreţinerea drumurilor judeţene, însă considerăm că aceste lucrări ar trebui realizate într-un ritm alert. Sunt drumuri judeţene licitate pentru a fi modernizate, însă execuţia lucrărilor este blocată datorită problemelor tehnice şi juridice. Am solicitat în ultimii ani să se identifice o soluţie pentru lămurirea acestor situaţii, însă nu s-a ajuns la niciun rezultat. În consecinţă, considerăm că trebuie să găsim soluţii alternative, iar una dintre soluţii ar fi intrarea acestor drumuri în regim de întreţinere care să includă şi turnare unui strat de covor astfaltic.

Exemple de drumuri judeţene care necesită modernizare urgentă:

DJ107P – Gilău –Someşu Rece – Mărişel
DJ150 – Viişoara – Ceanu Mare – Frata – Mociu
DJ109A –Chinteni – Vultureni – Recea Cristur – Dealu Jurcii
DJ107M – Luna de Jos – Băişoara – Buru

Sistem de management integrat al deşeurilor – o poveste fără sfârşit. Solicităm ca sumele aprobate pentru rezolvarea situaţiei să fie şi cheltuite, iar astfel să încheiem acest episod urât din istoria Consiliului Judeţean Cluj.

Tetarom IV – Au fost sume alocate în bugetele ultimilor ani, însă acestea nu s-au cheltuit, iar ca urmare parcul industrial este mai mult decât degradat. Solicităm o informare publică legată de situaţia investiţiei.

Tetarom V – Deşi s-a stabilit că va fi un proiect prioritar în proiectul de buget s-au alocat 0 lei pentru proiectul de investiţie, solicităm alocarea de fonduri pemtru demararea studiilor necesare pentru demararea construcţiei acestui parc industrial.

Tetarom I – Deşi lucrările extinderii parcului industrial Tetarom I au fost finalizate, investiţia nu a fost dată în folosinţă. Solicităm ca acest lucru să fie cât mai repede realizat.
Tetapolis – Solicităm o informare scrisă privind stadiul realizării acestui proiect.

Comentarii Facebook