Articole care merită citite
Cum circulă autobuzele în Turda, de Ziua Unirii?

Cum circulă autobuzele în Turda, de Ziua Unirii?

access_time 23 ianuarie 2019

Societatea de Transport Public anunță publicul călător programul de circulație al autobuzelor, în ziua de joi 24 ianuarie 2019, având în vedere

Azi începând cu ora 17.00,  Ziua îndrăgostiților se sărbătoreste la Turda într-un mod inedit în foișorul din Parcul Central

Azi începând cu ora 17.00, Ziua îndrăgostiților se sărbătoreste la Turda într-un mod inedit în foișorul din Parcul Central

access_time 14 februarie 2017

SHARE THE LOVE !!! Ziua îndrăgostiților va fi sărbătorită într-un mod inedit anul acesta! Primăria Municipiului Turda îi invită pe

Turda, pe podium la prima etapă de karting

Turda, pe podium la prima etapă de karting

access_time 18 mai 2015

La sfârșitul săptămânii trecute s-a desfășurat la București prima etapă a Campionatului Național de Karting al României. La startul primei

RAR lansează aplicația „ISTORIC VEHICUL”!

RAR lansează aplicația „ISTORIC VEHICUL”!

access_time 21 martie 2019 chat_bubble_outline 0 comentarii

Puteți afla în timp real informații esențiale despre un vehicul înregistrat în baza noastră de date. Aplicația dezvoltată de RAR se accesează GRATUIT!

Începând de astăzi, orice persoană care deține sau intenționează să achiziționeze un vehicul poate verifica istoricul acestuia (condiția fiind ca mașina să fi trecut cel puțin o dată pe la RAR), prin accesarea site-ului oficial al Registrului Auto Român www.rarom.ro.

Datele se obțin dacă solicitantul introduce în aplicația „ISTORIC VEHICUL” adresa de email și numărul de identificare al vehiculului în cauză (seria de caroserie/șasiu). Aplicația va genera un cod de acces, îl va expedia pe adresa de email introdusă și, după validarea lui, va furniza către aceeași adresă de email informațiile pe care le-am considerat utile pentru deținătorul sau viitorul deținător al unui vehicul.

Datele generate sunt: activitățile derulate la RAR și numărul de kilometri înregistrați în bordul mașinii (kilometri regăsiți în baza de date a RAR sau a stațiilor ITP autorizate), existența/valabilitatea cărții de identitate a vehiculului, câteva date tehnice și de identificare, gradul de poluare, valabilitatea ITP. 

Atenție!Datele oferite reflectă configurația vehiculului și statutul acestuia și sunt valabile la data interogării acestora în sistemul nostru informatic. Aceste date nu sunt destinate comercializării, iar folosirea aplicației se supune unor termene și condiții, care sunt detaliate în momentul accesării aplicației „ISTORIC VEHICUL”.

Dacă aplicația se accesează în mod abuziv, solicitantului îi va fi restricționat accesul în consecință. Aplicația poate fi accesată și de pe smartphone.

Aplicația reprezintă politica RAR de a sprijini cumpărătorul unui vehicul și de a-l informa, pentru ca acesta să facă o achiziție în cunoștință de cauză. Principalele beneficii pe care le-am identificat se referă la posibilitatea verificării în timp real a corectitudinii datelor cuprinse în documentele însoțitoare ale vehiculului, a valabilității ITP și a succesiunii înregistrărilor valorilor odometrului, care ar trebui să fie sub forma unei creșteri continue. Orice punct de inflexiune ridică un semn de întrebare cu privire la posibila fraudare a kilometrajului real al unui autovehicul.

În viitor, avem în vedere extinderea domeniului informațiilor pe care le oferim, prin includerea și a unor date referitoare la eventuale daune și/sau reparații care interesează structura de rezistență a unui vehicul. Întrucât acestea sunt informații care nu ne aparțin, este posibil ca furnizarea lor să comporte anumite costuri.

Deocamdată să reținem că, prin lansarea aplicației gratuite „ISTORIC VEHICUL”, RAR se poziționează consecvent alături de cetățenii de bună credință îndreptățiți să beneficieze de servicii moderne și utile.

Comentarii Facebook