Articole care merită citite
Au venit din Satu Mare și Maramureș să facă scandal la Cluj!

Au venit din Satu Mare și Maramureș să facă scandal la Cluj!

access_time 17 mai 2017

Ieri, 16 mai a.c., în urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au reţinut, pentru 24 de ore,

Un nou proiect câștigat la Turda pe fonduri europene

Un nou proiect câștigat la Turda pe fonduri europene

access_time 15 martie 2018

În sala mare a primăriei Turda a avut loc lansarea proiectului Turda – dezvoltare comunitară prin promovarea incluziunii sociale active

Posturi vacante de polițist local la Turda

Posturi vacante de polițist local la Turda

access_time 1 noiembrie 2017

Serviciul Public Poliția Locală Turda organizează concurs în 23, 27 și 29 noiembrie 2017, pentru ocuparea funcțiilor publice vacante de:

Reclamaţii de campanie: BEJ nu a muşcat din “mărul” servit de PMP

Reclamaţii de campanie: BEJ nu a muşcat din “mărul” servit de PMP

Reclamaţii de campanie: BEJ nu a muşcat din “mărul” servit de PMP

access_time 8 octombrie 2014 chat_bubble_outline 0 comentarii

În buna tradiţie a “şicanelor de campanie electorală” Partidul Mişcarea Populară a făcut o mişcare strategică împotriva PSD, dar încercarea de a-l lăsa pe Victor Ponta, unul dintre favoriţii cursei pentru Cotroceni, fără afişe electorale în judeţul Cluj, s-a soldat cu un eşec pentru filiala judeţeană a PMP.

Partidul Elenei Udrea a reclamat la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Cluj, că “Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC, filiala Cluj a distribuit şi afişat în campania electorală pentru alegerea preşedintelui României din 2 noiembrie 2014, pe teritoriul judeţului Cluj, materiale electorale care combină culorile roşu, galben şi albastru şi/sau albastru şi galben, într-o succesiune care reproduce atât drapelul României cât şi drapelul altor state”.

Membrii BEJ Cluj au analizat, la şedinţa de marţi, 7 octombrie, plângerea filialei clujene a PMP şi au decis că reclamaţia nu este întemeiată. În decizia nr. 1, din 7 octombrie, BEJ Cluj a precizat că “succesiunea culorilor în  materialele de campanie reclamate este diferită de cea utilizată pentru drapelul României, care, potrivit Constituţiei, este ”începând de la lance, albastru, galben şi roşu”. De asemenea, în document se reţine faptul că, prin culorile utilizate, materialele de propagandă (n.r: ale Alianţei PSD-UNPR-PC) nu reproduc drapelul României şi nici pe cel al altor state, culoarea albă fiind intercalată între semnele grafice în culorile roşu, galben şi albastru.

Prin urmare nu sunt încălcate prevederile art. 41 alin.7 din Legea nr.370/2004” se arată într-un comunicat al BEJ Cluj.

În vreme ce moare de grija altora, PMP-ul nu are destule afişe electorale sau nu are “pălamşi care să lipească chipul Elenei Udrea pe toate panourile electorale. De exmplu, pe panul din centrul Turzii oferta electorală a candidatei PMP la alegerile prezidenţiale, Elena Udrea, lipseşte cu desăvârşire.

 

Emil HĂLĂŞTUAN

Comentarii Facebook