Articole care merită citite
Proiecte de investiții importante intră marți 14 martie în dezbaterea Consiliului Local Turda

Proiecte de investiții importante intră marți 14 martie în dezbaterea Consiliului Local Turda

access_time 13 martie 2017

1.Probleme ale Arhitectului Sef : 1.1. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind aprobarea Documentatiei de Avizare a Lucrarilor de Interventii ( D.A.L.I)

Déjà-vu

Déjà-vu

access_time 12 august 2014

Memoria ne asigură un anumit confort în recunoașterea și în reactualizarea unor informații care țin de viața noastră, construită în

Editorial: Bătălia pentru UE: Populari versus socialiști

Editorial: Bătălia pentru UE: Populari versus socialiști

access_time 23 mai 2014

de Emil HĂLĂȘTUAN Sondajele indică, fără echivoc, o bătălie între  Partidul Popular European (PPE) și Grupul Alianței Progresive a Socialiștilor

Articol

Rezervația Naturală Cheile Turzii, pregătită să primească turiștii în condiții de siguranță

Rezervația Naturală Cheile Turzii, pregătită să primească turiștii în condiții de siguranță

access_time 11 iunie 2018 chat_bubble_outline 0 comentarii

Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj a derulat la finele săptămânii trecute, prin intermediul Biroului Arii Protejate și în colaborare cu Asociația Pajura Turda, o serie de acțiuni în Rezervația Naturală Cheile Turzii.

            Astfel, în vederea eliminării riscului de rătăcire și pentru a ușura parcurgerea traseului, echipele de pe teren au finalizat marcarea și curățarea traseului de legătură între Cabana Cheile Turzii și Cascada Ciucaș, traseu marcat cu triunghi galben. Aceste demersuri reprezintă o continuare a acțiunii ce a avut loc în luna mai a acestui an, când angajații aparatului de specialitate ai Consiliului Județean Cluj și cei ai Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo au marcat porțiuni din traseu.

 

            În același timp, au fost refăcute o serie de panouri de informare și tematice de pe traseul de vizitare din Rezervația Naturală Cheile Turzii, acestea fiind realizate în colaborare cu Societatea Lepidopterologică Română.

 

Totodată, în contextul în care în acest an este celebrat Centenarul Marii Uniri, duminică, 10 iunie 2018, pe catargul situat pe Colțul Mischiului din Cheile Turzii, obiectiv fotografic extrem de apreciat de turiști, a fost arborat tricolorul. Catargul a fost refăcut din inițiativa asociației Pajura Turda, cu sprijinul Biroului Arii Protejate și Natura 2000 Trascău. În acest context, salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj au participat la acțiune, asigurând parcurgerea în siguranță de către echipa formată din zece adulți și șase copii, a traseului dificil cu o diferență de nivel de aproximativ 200 de m.

1,195 Vizualizări totale, 1 Vizualizări azi

Comentarii Facebook