Articole care merită citite
Să te invidiez?

Să te invidiez?

access_time 26 octombrie 2015

Oamenii își etalează cu tot mai mult sârg casele, hainele, vacanțele, succesele profesionale. Speră ca ceilați să simtă ceea ce

Și în luna iulie continuă sistările de curent în zona noastră

Și în luna iulie continuă sistările de curent în zona noastră

access_time 2 iulie 2018

Sucursala de Distribuție a Energiei Electrice Cluj-Napoca anunţă întreruperea alimentării cu energie electrică pe mai multe artere din municipiul Turda.

Maratonul colindelor continuă

Maratonul colindelor continuă

access_time 12 decembrie 2012

Colindele ţin capul de afiş al evenimentelor ce se desfăşoară în aceste zile, la Turda. Startul seriei ce se va

„Sărbătoare” pentru comunitatea din Mihai Viteazu

„Sărbătoare” pentru comunitatea din Mihai Viteazu

„Sărbătoare” pentru comunitatea din Mihai Viteazu

access_time 22 noiembrie 2012 chat_bubble_outline 0 comentarii

 

Foto: Mihaela TRIF

Inaugurarea şi sfinţirea grădiniţei cu program prelungit din comuna Mihai Viteazu a avut  loc joi 22 noiembrie, de la orele 11.  La eveniment au participat  actuali şi foşti consilieri, primarul comunei Mihai Viteazu, Zeng Ioan, directorul şcolii „Mihai Vodă”, profesoara Maria Corcheş, inspectorul şcolar general Valentin Cuibus şi  candidaţi la alegerile parlamentare atât pentru Senat cât şi  pentru Camera Deputaţilor: Mircea Irimie (ARD), Cristian Haiduc (ARD),  Alexandru Cordoş (USL), Alexandru Coroian (ARD), Elena Uioreanu (USL). „Finalizarea construcţiei grădiniţei s-a transformat într-un moment de  mare sărbătoare în viaţa comunităţii din Mihai Viteazu, deoarece zeci de ani am funcţionat în clădiri inadecvate procesului de învăţământ, clădiri girate, clădiri care erau destinate unor birouri. În toţi aceşti  ani am făcut „cârpeli” pentru a primi autorizaţie de funcţionare, iar generaţii întregi de copii au suportat condiţiile inumane din aceste clădiri. Pentru cei 7000 de locuitori ai comunei, din care aproximativ 178 de preşcolari, a apărut necesitatea stringentă de construire a unei grădiniţe cu program prelungit.”, a declarat Zeng Ioan.

În discursul său, inspectorul şcolar general, Valentin Cuibus, a menţionat că,  din cei 10486 de angajaţi din învăţământ „jumătate au salariul minim pe economie, ceea ce nu  este normal”.De asemenea, Valentin Cuibus crede despre învăţământ că toată lumea ar trebui să se aşeze la o masă şi să scoată o lege de care nimeni să nu se mai atingă vreme de zece ani. „ Este nevoie de stabilitate în învăţământ, astfel ca un elev ce intră în clasa a V-a să ştie cum termină clasa a VIII-a, iar cei care intră în clasa a IX-a să ştie cum termină clasa a XII-a.”, a mai adăugat şeful ISJ Cluj.

După discursuri, primarul Zeng Ioan, educatorea Maria Bedelean şi inspectorul şcolar general Valentin Cuibus au tăiat panglica de inaugurare agrădiniţei. Copiii de la grădiniţă au pregătit un spectacol în limbile română şi maghiară, desfăşurat în sala festivă de la noua grădiniţă.

 Mihaela TRIF

Comentarii Facebook