Articole care merită citite
S-au epuizat biletele pentru premiera piesei de teatru ”Ivona” de la Teatrul ”Aureliu Manea”

S-au epuizat biletele pentru premiera piesei de teatru ”Ivona” de la Teatrul ”Aureliu Manea”

access_time 29 ianuarie 2015

Premiera piesei Ivona, prințesă de Burgund, ce va avea loc sâmbătă, 31 ianuarie, de la ora 19, la Teatrul Aureliu

Reparații la conducta de gaz Turda – Cluj

Reparații la conducta de gaz Turda – Cluj

access_time 24 septembrie 2013

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes;

Raliul european debutează pe drumurile județene din Cluj

Raliul european debutează pe drumurile județene din Cluj

access_time 5 aprilie 2017

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, domnul Marius Mînzat, a participat marți, 4 aprilie 2017, la conferința de presă prilejuită de desfășurarea

Sare în ochi: Panou serios, ofer reabilitare cu două finalizări

Sare în ochi:  Panou serios, ofer reabilitare cu două finalizări

Sare în ochi: Panou serios, ofer reabilitare cu două finalizări

access_time 28 august 2012 chat_bubble_outline 0 comentarii

Pe strada Dr. Ioan Raţiu, colţ cu fostul bufet popular Caraiman, devenit azi sediul organizaţiei locale a Partidului Naţional Liberal, tronează un panou indicator, din ale cărui înscrisuri cine vrea, poate afla că strada amintită se află în toiul lucrărilor de reabilitare. Această concluzie reiese din rubrica „Termenul de exec. a lucrărilor, prevăzut în aut.”: 01.01.2013.

Bun, da mai jos scrie că lucrările trebuiau finalizate în 15.04.2012. Asta înseamnă la jumătatea lunii aprilie, anul acesta, iar acum suntem la sfârşitul lunii august. Dar pe când cineva ar putea crede că lucrările de reabilitare a străzii Dr. Ioan Raţiu a trecut, află că ultima inscripţie de pe panou este soră geamănă cu cea de deasupra sa. O şi cheamă la fel, adică „Data finalizării lucrărilor”. Dar pentru că „geamăn” nu înseamnă „acelaşi” vine şi deosebirea: 0.09.2012, ceea ce, trebuie să recunoaştem, nu-i totuna cu 15.04.2012, fie şi din simplul motiv că, parafrazănd un pirat în viaţă putem conchide că primăvara nu-i ca toamna! Aşadar, termenul nu a trecut, sună verdictul, ce seamănă izbitor cu deciziile Curţii. Care Curte? Cum care? Asta-i clar precum „Să trăiţi bine!”

Chestia inscripţionată pe panou are asupra intelectului cam acelaşi impact pe care îl provoacă neuronilor anunţurile de genul „ofer masaj erotic cu două finalizări…”. Tacâmul ar fi complet dacă şi în acele anunţuri s-ar strecura mesajul întrezărit printre inscripţiile de pe panou: „… în cadrul unuia şi aceluiaşi termen de execuţie a lucrărilor”. Mai rămâne de pariat pentru o singură necunoscută: Cine taie panglica?

Şi la această întrebare se poate da un răspuns demn de Nostradamus: De la 1 septembrie, la palatul Victoria se instalează Guvernul Boc V, sau VI, sau ambele la un loc, sau cine mai ştie, sau ce mai contează? Cum de unde se ştie? Păi altfel cine să taie panglica la Dr. Ioan Raţiu reabilitată?

Emil HĂLĂŞTUAN

Comentarii Facebook