Articole care merită citite
Post vacant de arhivar debutant la spitalul din Câmpia Turzii

Post vacant de arhivar debutant la spitalul din Câmpia Turzii

access_time 13 mai 2017

Spitalul Municipal „Dr. Cornel Igna” Campia Turzii, organizează concurs pentru ocuparea unei functii contractuale vacante  de arhivar debutant, perioada nedeterminata

Vineri se oprește apa pe 23 de străzi din Turda

Vineri se oprește apa pe 23 de străzi din Turda

access_time 30 septembrie 2015

Compania de Apă ARIEŞ anunţă întreruperea furnizării apei potabile, în data de 02.10.2015 între orele 07:30 – 20:00 în municipiul

Alegeri parlamentare 2012:  – Alinierea candidaţilor pe buletinele de vot

Alegeri parlamentare 2012: – Alinierea candidaţilor pe buletinele de vot

access_time 7 noiembrie 2012

Vineri, 9 noiembrie, de la ora 12, La Biroul Electoral Judeţean (BEJ) de Circumscripţie nr. 13 Cluj se va stabili

Articol

Schemă de phishing cu bilete gratuite de la Wizz Air, pe Facebook

Schemă de phishing cu bilete gratuite de la Wizz Air, pe Facebook

access_time 10 noiembrie 2017 chat_bubble_outline 0 comentarii

internet

A apărut o nouă schemă de phishing în care este implicat numele companiei Wizz Air, a atras miercuri atenția Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).

 

Cum decurge tentativa de phishing:

1. Utilizatorul primește (prin intermediul rețelelor de socializare) invitația de a participa la un concurs fictiv, care presupune completarea unui chestionar legat de calitatea serviciilor companiei aeriene WizzAir.
2. După completarea lui, utilizatorul este îndemnat să împărtășească această informație cu prietenii săi (contribuind astfel la răspândirea păcălelii pe social media).

3. Următorul pas este descărcarea propriu-zisă a tichetelor, în format .pdf, însă evident nu se întâmplă acest lucru! Ești redirecționat către un site care oferă un serviciu gratis pentru o perioadă (în cazul testat de noi Scribd).

4. Mai departe, ești îndemnat să îți faci cont, sau să te autentifici pe acest site. Datele tale pot fi preluate fie prin autentificarea cu Facebook sau Google, fie sunt introduse de utilizator (nume, adresa de e-mail, parolă).

5. Ultimul pas presupune introducerea datelor bancare.

„Utilizatorii s-au plâns de faptul că, ulterior abonării la asftel de servicii de tip ‘trial’, de pe cardurile lor au dispărut anumite sume de bani, fără acrodul proprietarilor. În cazul în care ați completat astfel de date, vă recomandăm să: 1. Notificați imediat banca de proveniență a cardului despre problemă. 2. Schimbați parolele conturilor de mail sau social media utilizate ca metodă de înregistrare în acest caz. 3. Ștergeți postările de pe social media, care ar putea ajuta la propagarea acestui scam. 4. Rețineți: dacă sună prea bine să fie adevărat, atunci cel mai probabil nu este real!”, mai arată CERT-RO.

1,826 Vizualizări totale, 3 Vizualizări azi

Comentarii Facebook