Articole care merită citite
FUJIKURA angajează muncitori în vederea calificării interne în meseria de CONFECȚIONER CABLAJE AUTO

FUJIKURA angajează muncitori în vederea calificării interne în meseria de CONFECȚIONER CABLAJE AUTO

access_time 7 iunie 2017

Interviul se desfășoară la sediul Centrului de Consiliere pentru Ocuparea Forței de Muncă ( Turda, str. Libertății nr. 2-4) vineri,

Bondar se menține golgeterul Potaissei

Bondar se menține golgeterul Potaissei

access_time 11 septembrie 2015

Marius Bondar se menține pe prima treaptă a celor mai buni marcatori ai Potaissei. În top trei cei mai buni

Rujeola face din nou ravagii la Cluj

Rujeola face din nou ravagii la Cluj

access_time 16 octombrie 2017

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile anunță că aproape patru sute de noi cazuri de rujeolă au

Articol

Schemă de phishing cu bilete gratuite de la Wizz Air, pe Facebook

Schemă de phishing cu bilete gratuite de la Wizz Air, pe Facebook

access_time 10 noiembrie 2017 chat_bubble_outline 0 comentarii

internet

A apărut o nouă schemă de phishing în care este implicat numele companiei Wizz Air, a atras miercuri atenția Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).

 

Cum decurge tentativa de phishing:

1. Utilizatorul primește (prin intermediul rețelelor de socializare) invitația de a participa la un concurs fictiv, care presupune completarea unui chestionar legat de calitatea serviciilor companiei aeriene WizzAir.
2. După completarea lui, utilizatorul este îndemnat să împărtășească această informație cu prietenii săi (contribuind astfel la răspândirea păcălelii pe social media).

3. Următorul pas este descărcarea propriu-zisă a tichetelor, în format .pdf, însă evident nu se întâmplă acest lucru! Ești redirecționat către un site care oferă un serviciu gratis pentru o perioadă (în cazul testat de noi Scribd).

4. Mai departe, ești îndemnat să îți faci cont, sau să te autentifici pe acest site. Datele tale pot fi preluate fie prin autentificarea cu Facebook sau Google, fie sunt introduse de utilizator (nume, adresa de e-mail, parolă).

5. Ultimul pas presupune introducerea datelor bancare.

„Utilizatorii s-au plâns de faptul că, ulterior abonării la asftel de servicii de tip ‘trial’, de pe cardurile lor au dispărut anumite sume de bani, fără acrodul proprietarilor. În cazul în care ați completat astfel de date, vă recomandăm să: 1. Notificați imediat banca de proveniență a cardului despre problemă. 2. Schimbați parolele conturilor de mail sau social media utilizate ca metodă de înregistrare în acest caz. 3. Ștergeți postările de pe social media, care ar putea ajuta la propagarea acestui scam. 4. Rețineți: dacă sună prea bine să fie adevărat, atunci cel mai probabil nu este real!”, mai arată CERT-RO.

1,016 Vizualizări totale, 2 Vizualizări azi

Comentarii Facebook