Articole care merită citite
AFIR deschide robinetul banilor europeni pentru investiţiile de utilitate publică de la sate (comunicat)

AFIR deschide robinetul banilor europeni pentru investiţiile de utilitate publică de la sate (comunicat)

access_time 25 septembrie 2015

De miercuri, 30 septembrie, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), deschide prima sesiune de cereri de proiecte pentru măsurile din

Audiții muzicale la Muzeul de Istorie din Turda

Audiții muzicale la Muzeul de Istorie din Turda

access_time 1 octombrie 2013

  În programul de toamnă-iarnă Muzeul de Istorie Turda organizează, din luna octombrie, o serie de vizite ghidate, ce se

A fost emisă prognoza pentru lunile ianuarie și februarie

A fost emisă prognoza pentru lunile ianuarie și februarie

access_time 26 decembrie 2017

În prima lună a anului viitor, temperaturile medii lunare ale aerului vor fi în general apropiate de normal, posibil local

Articol

Schemă de phishing cu bilete gratuite de la Wizz Air, pe Facebook

Schemă de phishing cu bilete gratuite de la Wizz Air, pe Facebook

access_time 10 noiembrie 2017 chat_bubble_outline 0 comentarii

internet

A apărut o nouă schemă de phishing în care este implicat numele companiei Wizz Air, a atras miercuri atenția Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).

 

Cum decurge tentativa de phishing:

1. Utilizatorul primește (prin intermediul rețelelor de socializare) invitația de a participa la un concurs fictiv, care presupune completarea unui chestionar legat de calitatea serviciilor companiei aeriene WizzAir.
2. După completarea lui, utilizatorul este îndemnat să împărtășească această informație cu prietenii săi (contribuind astfel la răspândirea păcălelii pe social media).

3. Următorul pas este descărcarea propriu-zisă a tichetelor, în format .pdf, însă evident nu se întâmplă acest lucru! Ești redirecționat către un site care oferă un serviciu gratis pentru o perioadă (în cazul testat de noi Scribd).

4. Mai departe, ești îndemnat să îți faci cont, sau să te autentifici pe acest site. Datele tale pot fi preluate fie prin autentificarea cu Facebook sau Google, fie sunt introduse de utilizator (nume, adresa de e-mail, parolă).

5. Ultimul pas presupune introducerea datelor bancare.

„Utilizatorii s-au plâns de faptul că, ulterior abonării la asftel de servicii de tip ‘trial’, de pe cardurile lor au dispărut anumite sume de bani, fără acrodul proprietarilor. În cazul în care ați completat astfel de date, vă recomandăm să: 1. Notificați imediat banca de proveniență a cardului despre problemă. 2. Schimbați parolele conturilor de mail sau social media utilizate ca metodă de înregistrare în acest caz. 3. Ștergeți postările de pe social media, care ar putea ajuta la propagarea acestui scam. 4. Rețineți: dacă sună prea bine să fie adevărat, atunci cel mai probabil nu este real!”, mai arată CERT-RO.

2,084 Vizualizări totale, 3 Vizualizări azi

Comentarii Facebook