Articole care merită citite
Istoria ultimilor 25 de ani: De la partidul unic la ţelul unic

Istoria ultimilor 25 de ani: De la partidul unic la ţelul unic

access_time 2 iunie 2015

„Copilul neastâmpărat” al artelor plastice turdene, pictorul şi graficianul Dumitru Popa, a inventat un gen de artă refolosibilă, respectiv „sculpto-picturile”.

Ioan Maier: Municipiul Turda are in sfarsit un primar responsabil!

Ioan Maier: Municipiul Turda are in sfarsit un primar responsabil!

access_time 24 august 2016

Dupa cele 3 mandate care pana la urma s-au dovedit a fi catastrofale si total nemeritate, s-a produs inveitabilul, electoratul

Sezon de pescuit la final

Sezon de pescuit la final

access_time 4 noiembrie 2016

Începând cu data de 1 noiembrie 2016 se închide SEZONUL DE PESCUIT sportiv la Complexul de Agrement „Trei Lacuri ”

Articol

,,Școala altfel’’  la Compania de Apă Arieș

,,Școala altfel’’ la Compania de Apă Arieș

access_time 19 mai 2017 chat_bubble_outline 0 comentarii

altfel-caaElevii din Turda și Câmpia Turzii au descoperit în cadrul programului „Şcoala altfel”, circuitul apei, prin intermediul Companiei de Apă Arieș. În perioada 15- 19 mai 2017 sute de copii și tineri au învaţat de unde vine apa care ajunge în casele lor, despre staţia de tratare din Turda, laboratoarele de analize sau staţia de epurare de la Câmpia Turzii.

 

Elevii au învăţat de la specialiştii CAA totul despre traseul apei, de la extragerea ei din subteran sau captarea de la surse până la epurarea apei şi deversarea acesteia în râul Arieș cât și informații despre importanța apei și păstrării unui mediu cât mai curat și sănătos.

 

Compania de Apă Arieș contribuie esențial la dezvoltarea durabilă a comunităţii prin investiţii majore în infrastructura de apă şi apă uzată din aria de operare, dovedind astfel grija pentru apă și mediu, pentru oameni şi pentru un viitor mai bun.

 

Fiecare dintre grupurile de elevi sunt însoțite în vizite de către reprezentanţi ai Companiei de Apă Arieş care le explică în detaliu cum este captată apa, despre sursele de apă potabilă şi necesitatea protejării acestora, unde se acumulează, cum şi cu ce este tratată aceasta pentru a fi potabilă și a ajunge la robinetele din casele lor și despre cum este epurată apa menajeră și redată cursurilor de apă curgătoare.

 

Serviciul Comunicare/PR

1,616 Vizualizări totale, 3 Vizualizări azi

Comentarii Facebook