Articole care merită citite
Un foc de armă s-a auzit duminică noaptea în cartierul clujean Mănăștur

Un foc de armă s-a auzit duminică noaptea în cartierul clujean Mănăștur

access_time 6 februarie 2018

Potrivit polițiștilor, un agent și un jandarm au observat, în jurul orei 23.30, un conducător auto care circula cu viteză

Cristian Diaconescu – modelul politicianului ”popular”

Cristian Diaconescu – modelul politicianului ”popular”

access_time 9 iulie 2014

  Potențial candidat la președinția României, turistul politic Cristian Diaconescu, trecut pe la PSD, respectiv UNPR și garat acum la

Se răcește vremea în Ardeal

Se răcește vremea în Ardeal

access_time 1 septembrie 2015

Vremea se va răci din 3 septembrie în Transilvania. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, prima săptămână din intervalul 31 august

Articol

Școala „Andrei Șaguna” organizează „Olimpiada Pământului”

Școala „Andrei Șaguna” organizează „Olimpiada Pământului”

access_time 12 aprilie 2018 chat_bubble_outline 0 comentarii

Pictură, literatură, ştiinţe, prin toate acestea elevii vor arăta că „Frumuseţea naturii este egalată numai de frumuseţea sufletului” (Victor Hugo). Printr-un proiect inedit, Şcoala Andrei Şaguna îi invită pe elevi să se întreacă în cunoştinţe despre natură.

 

Şcoala Gimnazială „Andrei Şaguna” Turda, judeţul Cluj, organizează Concursul Regional „Olimpiada Pământului”, ediţia a VIII-a, cuprins în Calendarul Activităţilor Educative Regionale – anul 2018, poziţia 1272. Concursul este organizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, Fundaţia de Ecologie şi Turism „Potaissa” Turda și Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu”. Concursul se încadrează în sfera educaţiei pentru mediu, fiind structurat pe patru secţiuni:

Secţiunea 1 – – ,,Lumea necuvântătoarelor” –propune un concurs de compoziţie plastică, prin care să se surprindă dimensiunea artistică a lumii celor care nu cuvântă, o lume idilică, un model de frumusețe şi bucurie

Responsabil secțiune este prof.înv.primar Oţel Cristina.

Secţiunea 2 – „Lumea necuvântătoarelor” – concurs de creaţie literară. Activitatea constă în redactarea unei compuneri narative în care să se prezinte o întâmplare imaginară petrecută la șezătoarea animalelor din Pădurea de la Capătul Lumii. Responsabil secține este prof. Oniș Maria.

Evaluarea lucrărilor şi comunicarea rezultatelor pentru secțiunile 1 și 2 se va realiza în data de 13 aprilie 2018.

Secţiunea 3 – „Olimpiada Pământului” – probă scrisă.

„Olimpiada Pământului” este un concurs interdisciplinar de ştiinţe ale naturii, adresat elevilor din clasele V, VI şi VII. Originalitatea concursului constă în faptul că subiectele cuprind itemi de Geografie, Fizică, Chimie şi Biologie, care se circumscriu unei teme comune „Pământul”.

Data susţinerii concursului este 21 aprilie 2018, în intervalul orar 1000-1200, la sediul Şcolii Gimnaziale „Andrei Şaguna”. Responsabil: profesor Mureşan Gabriela.

Secţiunea 4 – „ECO-atitudine” – activitate pentru cunoaşterea şi protecţia naturii, realizată în teren. Este o activitate tematică la care vor participa echipe formate din 3 – 5 elevi de la şcolile partenere. Activitatea va cuprinde mai multe probe specifice, menite să contribuie la cunoaşterea şi promovarea importanţei rezervaţiilor naturale şi a activităţilor educative desfăşurate în natură. Activitatea se va desfăşura în perimetrul localității Rimetea, jud. Alba, în data de 5 mai 2018. Responsabil: profesor Hirişcău Claudia.

974 Vizualizări totale, 3 Vizualizări azi

Comentarii Facebook