Articole care merită citite
6.500 persoane prezente la cea de-a 6-a ediție Music Outdoor Experience

6.500 persoane prezente la cea de-a 6-a ediție Music Outdoor Experience

access_time 3 august 2017

6.500 persoane prezente la cea de-a 6-a ediție Music Outdoor Experience. Festivalul care a pornit de la o zi de

Guvernul Ponta – măsuri de creştere a nivelului de trai

Guvernul Ponta – măsuri de creştere a nivelului de trai

access_time 17 octombrie 2014

Liderul social-democrat clujean Remus Lăpuşan susţine că măsurile luate de Guvernul Ponta în ultimii ani au contribuit la îmbunătăţirea nivelului

Razie la Câmpia Turzii

Razie la Câmpia Turzii

access_time 29 septembrie 2017

La data de 27 septembrie a.c., poliţiştii din Câmpia Turzii au organizat şi desfăşurat o acţiune cu efective mărite pe

Articol

Șoferii vor fi obligați să se prezinte la examinare la sesizarea oricărui medic, altfel își vor pierde automat permisul!

Șoferii vor fi obligați să se prezinte la examinare la sesizarea oricărui medic, altfel își vor pierde automat permisul!

access_time 11 iunie 2018 chat_bubble_outline 0 comentarii

Șoferii vor fi obligați să se prezinte la examinare la sesizarea oricărui medic, altfel își vor pierde automat permisul.

Atunci când observă o afecțiune care nu permite deținerea unui permis auto, orice medic va putea să trimită șoferii la o examinare medicală, în condițiile în care acum doar medicii de familie pot face asta. Astfel, conducătorii auto vor fi obligați să se prezinte la o clinică autorizată, altfel vor risca să-și piardă automat permisul. În prezent, procedura nu prevede ce se întâmplă atunci când șoferul nu se prezintă la examinare.

Este vorba de un Proiect de lege pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Deși a fost respins inițial de Senat, documentul a fost propus recent pentru adoptare la Camera Deputaților și, pentru a se aplica, are nevoie de votul decisiv favorabil.

În esență, parlamentarii vor să introducă o procedură mai clară referitoare la șoferii care suferă de afecțiuni ce nu permit deținerea permisului auto, care se poate încheia cu pierderea automată actului. Practic, orice medic, nu doar cel de familie (așa cum e acum), va putea să trimită un șofer la examinare într-o clinică autorizată.

Biletul de trimitere va fi trimis șoferilor cât mai repede, iar în maximum trei zile lucrătoare de la comunicare aceștia vor fi obligați să se prezinte la clinica indicată pentru o examinare medicală de specialitate. De aici, lucrurile se vor complica și vor putea exista trei finaluri pentru situația în care se află șoferii, una implicând și neprezentarea la examinarea medicală.

1,053 Vizualizări totale, 1 Vizualizări azi

Comentarii Facebook