Articole care merită citite
Bărbat ucis de tractor la Ceanu Mare!

Bărbat ucis de tractor la Ceanu Mare!

access_time 10 martie 2017

La data de 9 martie a.c., în jurul orei 18:30, un bărbat, de 70 de ani, din Ceanu Mare, în

Corina Creţu, comisar european pentru Politici Regionale

Corina Creţu, comisar european pentru Politici Regionale

access_time 10 septembrie 2014

    Candidatul PSD Cluj la alegerile europarlamentare, Corina Crețu a primit astăzi, portofoliul pentru Politici Regionale,  Comisia Europeană publicând

EVALUAREA ACTIVITĂȚII INSPECTORATULUI DE POLIȚIE JUDEȚEAN CLUJ ÎN ANUL 2016

EVALUAREA ACTIVITĂȚII INSPECTORATULUI DE POLIȚIE JUDEȚEAN CLUJ ÎN ANUL 2016

access_time 3 februarie 2017

  Astăzi, 02.02.2017, în sala de festivităţi a Inspectoratului de Poliție Județean Cluj a avut loc evaluarea activităţilor derulate de

Articol

Specialitate medicală nouă oferită pacienților Spitalului Clinic de Recuperare

Specialitate medicală nouă oferită pacienților Spitalului Clinic de Recuperare

access_time 11 octombrie 2017 chat_bubble_outline 0 comentarii

recuperari cluj

Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, unitate medicală aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, va pune în curând la dispoziția pacienților o nouă specialitate odată cu înființarea compartimentului de chirurgie generală cu supraspecializarea oncologică.

Rațiunea care a stat la baza înființării acestei noi structuri medicale se referă la faptul că, și în prezent, patologia adresată secției clinice de chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă include un număr semnificativ de cazuri oncologice, respectiv tumori ale pielii, ale țesutului osos și ale sistemului muscular. În acest context, expertiza medicilor chirurgi supra-specializați în oncologie va duce la o creștere semnificativă a eficienței actului medical.

În același timp, existența unei echipe chirurgicale multidisciplinare, formate din specialistul oncolog și cel plastician, va permite derularea de intervenții chirurgicale într-un singur timp operator pentru anumite tipologii de pacienți cum sunt cei cu afecțiuni oncologice care necesită endoprotezare, respectiv femeile ce suferă de cancer mamar. Efectele benefice ale acestei intervenții chirurgicale unice, în loc de două operații distincte, vor consta în diminuarea riscului anestezic și operator al pacientului, creșterea satisfacției acestuia față de actul medical efectuat, eficientizarea utilizării resurselor și creșterea adresabilității față de serviciile oferite.

 

Înființată prin redistribuirea a cinci paturi din cadrul Secției clinice de chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, noua structură va conduce la o creștere substanțială a expertizei actului chirurgical, respectiv la o îmbunătățire a calității și a eficienței actului medical, inclusiv din punct de vedere al randamentului economico-financiar.

Reamintim în acest context faptul că Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca furnizează servicii medicale ce au ca obiect prevenirea sau reducerea la minim a consecințelor fizice, funcționale, socioprofesionale sau psihice rezultate din intervenția unei boli, procesul de recuperare desfășurându-se încă de la debutul afecțiunii. Instituția spitalicească asigură desfășurarea actului medical în beneficiul unui număr mediu de 12.000 de pacienți spitalizați anual pe cele 405 paturi și circa 35.000 de pacienți tratați ambulatoriu.

1,166 Vizualizări totale, 1 Vizualizări azi

Comentarii Facebook