Articole care merită citite
Pe surse: Primarul Ştefănie “i-a tăiat” maşina viceprimarului Nemeş

Pe surse: Primarul Ştefănie “i-a tăiat” maşina viceprimarului Nemeş

access_time 9 aprilie 2013

  Viceprimarul Lucian Nemeş a rămas  de marţi, 9 aprilie,  fără maşina de serviciu, potrivit unor surse din Primăria Turda.

Lista străzilor care vor beneficia de lucrări în cadrul proiectului cu finanțare europeană al CAA

Lista străzilor care vor beneficia de lucrări în cadrul proiectului cu finanțare europeană al CAA

access_time 1 septembrie 2017

Zona Turda – Câmpia Turzii, alături de localitățile de jur, sunt tot mai aproape de aprobarea finanțării, din partea Uniunii

Transilvania Fest va fi organizat  doar din doi în doi ani

Transilvania Fest va fi organizat doar din doi în doi ani

access_time 22 septembrie 2014

    Festivalul Transilvania Fest va fi organizat cel mai probabil  din doi în doi ani, a precizat astăzi responsabilul

Sprijin pentru actualizarea planurilor urbanistice generale ale comunelor clujene

Sprijin pentru actualizarea planurilor urbanistice generale ale comunelor clujene

Sprijin pentru actualizarea planurilor urbanistice generale ale comunelor clujene

access_time 20 decembrie 2017 chat_bubble_outline 0 comentarii

bani

Planurile urbanistice generale (P.U.G.) și regulamentele locale de urbanism (R.L.U.)  ale 31 de comune clujene vor fi actualizate în urma semnării de către Consiliul Județean Cluj a unui act adițional la contractul încheiat în acest sens cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene. Prin intermediul acestui act adițional, suma inițial alocată a fost suplimentată cu 200.000 de lei.

 

Astfel, valoarea totală alocată județului Cluj pentru elaborarea și/sau reactualizarea P.U.G.-urilor și R.L.U.-urilor celor 31 de comune clujene este de 980.612,38 lei,  termenul de finalizare a documentațiilor fiind 31 decembrie 2018.

Actualizarea de către comunele clujene, cu ajutorul acestor fonduri, a documentațiilor de urbanism, va contribui esențial la intrarea în normalitate și la dezvoltarea localităților într-un mod logic și integrat. La fel ca și în momentul de față, vom continua să acordăm asistență de specialitate tuturor comunelor, atât celor care nu dețin specialiști cât și celor care vor solicita ajutorul direcției noastre de urbanism”, a declarat domnul Alin Tișe.

Potrivit legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul, toate localitățile din România trebuie să dețină planuri urbanistice generale și regulamente locale de urbanism. Activitatea de elaborare a P.U.G.-urilor reprezintă o activitate continuă, acest tip de document având un termen de valabilitate de 5-10 ani, cu excepția cazurilor în care s-au produs efecte cu impact puternic asupra dezvoltării localității (modificarea limitei administrativ-teritoriale, prevederea unor noi obiective de interes național – autostrăzi, căi ferate, obiective de utilitate publică cu impact major, dezastre naturale, etc.), caz în care actualizarea se poate face înainte de expirarea termenului prevăzut.

Din zona Turzii, au primit bani următoarele comune:

  • Băișoara – 15.900 lei
  • Ciurila – 31.303,29 lei
  • Iara – 48.430 lei
  • Luna – 15.997,17
  • Moldovenești – 35.397,17
  • Ploscoș – 15.997,17
  • Tritenii de Jos – 24.800 lei
  • Valea Ierii – 15.997,17
  • Viișoara – 15.500
Comentarii Facebook