Articole care merită citite
Hidrologii avertizează asupra riscului de inundatii la Cluj

Hidrologii avertizează asupra riscului de inundatii la Cluj

access_time 4 februarie 2017

  Opt bazine hidrografice de pe raza a cinci județe din vestul țării sunt supuse riscului de inundații până în

Micii biciclişti „examinaţi” de poliţişti

Micii biciclişti „examinaţi” de poliţişti

access_time 17 iunie 2015

Elevi de la şcolile din centrul Turzii s-au întrecut într-o competiţie ciclistă organizată de Asociaţia Profesională a Poliţiştilor Locali din

Colaborare în sprijinul bolnavilor de ciroză

Colaborare în sprijinul bolnavilor de ciroză

access_time 27 martie 2013

Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România, filiala Cluj (APAH-RO Cluj) anunţă încheierea unui protocol de colaborare cu Fundaţia pentru

„Târgul de Purici” organizat în premieră la Turda

„Târgul de Purici” organizat în premieră la Turda

„Târgul de Purici” organizat în premieră la Turda

access_time 6 iunie 2018 chat_bubble_outline 0 comentarii

Lions Club Turda – Câmpia Turzii organizează prima ediţie a „Târgului de Purici”,în perioada 9-10 iunie 2018, în incinta Colegiului Tehnic Turda, în vederea strângerii de fonduri pentru susţinerea proiectelor sale umanitare : screening ocular la copiii din grădiniţe, acţiuni pentru sănătatea populaţiei şi mediului (vaccinare, infrastructura medicală din spitale, ecologizare, colectarea selectivă a deşeurilor), proiecte pentru tineri, persoane defavorizate şi cu dizabilităţi.

 

Prima ediţie a  „Târgului de Purici”, ce se doreşte a fi organizată la Turda după modelul Flohmarkt-uiui german sau austriac, care are loc în multe orase din aceste ţări (Austria- SänktPolten, Wieselburg, Viena, Amstatten, Linz, Pinzgau; Germania– Hamburg, Stutgart, München, Köln, Friedberg etc) de peste 45 ani, demonstreaza solidaritatea, simţul civic, apropierea de valorile europene.

 

“Târgul de Purici”, marcă ȋnregistrată de Lions Club Bistriţa, este un eveniment care s-a desfăşurat pentru prima dată în România la Bistriţa şi care a fost iniţiat prin colaborarea acestuia cu Lions Club SänktPolten din Austria, continuând apoi să se desfăşoare timp de patru ani consecutivi.

 

Lions Club Turda – Câmpia Turzii ȋşi propune organizarea acestui eveniment la Turda, din iniţiativa colaborării cu Lions Club Wieselburg, Austria.

În perioada premergătoare deschiderii târgului, în data de 8 iunie 2018, între orele 12.00 şi 18.00, vă aşteptăm cu donaţii (articole electrice, electronice, birotică, îmbrăcăminte, menaj, jucării, cărţi, biciclete, triciclete, mobilier de mici dimensiuni etc.), care împreună cu cele primite de la partenerul nostru Lions Club Wieselburg, Austria, vor fi apoi scoase la vânzare pentru îndeplinirea scopurilor umanitare prezentate anterior. Donaţiile vor fi colectate la locul de desfăşurare a evenimentului.

Am adăuga faptul, nu mai puţin semnificativ, că numeroase produse din gospodăriile românilor, după ce nu se mai folosesc, ajung pe rampele de gunoi, mai mult sau mai putin amenajate, pe versanţi de dealuri, ȋn păduri sau pe malurile apelor.

Acţiunea nu se doreşte a fi o colectare de deşeuri ci o reciclare, prin reutilizare, a diferitelor obiecte de prisos aflate ȋn gospodăriile noastre, astfel încât lucrurile pe care nu le mai vrem sau nu le mai putem purta să le donăm spre folosul altora. Din aceste motive nu vor fi primite obiecte degradate, foarte uzate, murdare sau defecte.

Date despre eveniment se pot găsi pe adresa:

https://www.facebook.com/Targul-de-purici-LC-Turda-Campia-Turzii-194400398021728/

Comentarii Facebook