Articole care merită citite
S-au stabilit pretendenţii la preşedinţie

S-au stabilit pretendenţii la preşedinţie

access_time 25 septembrie 2014

Biroul Electoral Central a admis 14 candidaturi pentru alegerile prezidenţiale. La startul cursei electorale ce are drept premiu funcţia de

Final de vacanță pentru dansul sportiv turdean! Încep competițiile!

Final de vacanță pentru dansul sportiv turdean! Încep competițiile!

access_time 5 septembrie 2017

Clubul de Dans Sportiv Potaissa Turda isi redeschide portile pentru copiii care au fost in vacanta, dupa urmatorul program :

Câmpia Turzii:  80.000  de lei pentru spaţii verzi la şcoli şi licee

Câmpia Turzii: 80.000 de lei pentru spaţii verzi la şcoli şi licee

access_time 25 aprilie 2014

     Consiliul Local a aprobat în şedinţa de ieri a Consiliului Local alocarea a 80.000 de lei pentru amenjarea

Turda are un credit de 130 de milioane neconsumat

Turda are un credit de 130 de milioane neconsumat

Turda are un credit de 130 de milioane neconsumat

access_time 27 ianuarie 2014 chat_bubble_outline 0 comentarii

ts   Municipalitatea de un credit neconsumat de 130 de milioane de lei , bani care pot fi direcţionaţi spre reabilitări şi modernizări de străzi.  Primarul vorbeşte despre faptul că reabilitarea străzilor trebuie să se facă în concordanţă cu proiectul de dezvoltarea a infrastructurii de apă canal gestionat de Compania de Apă Arieş.

Printre alte surse de dezvoltare a infrastructurii se numără fondurile europene, profitul societăţilor comerciale ale Consiliului Local. Resursele bugetare proprii de care dispune Turda sunt însă mici: 84% din bugetul total al oraşului merge pe cheltuieli de funcţionare şi doar 16% sunt bani de investiţii.

„S-au supărat unii pe mine când am cerut ca Salina şi Domeniul Public să ne dea şi profitul către bugetul loca. Dar normal e ca profitul să se întoarcă la bugetul local”, a punctat primarul.  Acesta revenit la ideea că  obiectivul principal în dezvoltarea Turzii e turismul şi Salina, deci toate strategiile  trebuie să se construiască  în jurul acestui concept şi că, de aceea administraţia locală, a lansat ideea unei zone turistice de peste 100 de hectare în zona Băilor Sărate.

Aurel Şandru (Turda TV) spune că reabilitarea Castrului Roman poate intra în lista de atracţii ale Turzii. Primarul nu are un răspuns cu privire la acest subiect şi spune că proiectul de finanţare depinde de guvern.

 

Horea HUDREA

Comentarii Facebook