Articole care merită citite
Peste 6 milioane de lei necesare pentru investiţii la Salină

Peste 6 milioane de lei necesare pentru investiţii la Salină

access_time 25 iunie 2013

  Conducerea Turda Salina Durgău Sa a prezentat astăzi în faţa consilerilor locali planul de administrare pentru  2013-2014. Potrivit documentului

Un culturist din Turda a încasat o bătaie de la iubită! Vezi de unde a pornit conflictul!

Un culturist din Turda a încasat o bătaie de la iubită! Vezi de unde a pornit conflictul!

access_time 19 septembrie 2018

Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, un colos plin de muşchi dar cu o privire blândă şi ochi înlăcrimaţi,

Reclamații din nou, despre Compania de Salubritate din Câmpia Turzii!

Reclamații din nou, despre Compania de Salubritate din Câmpia Turzii!

access_time 12 octombrie 2018

Un cititor din Câmpia Turzii, care locuiește pe strada Călărașilor din Câmpia Turzii, ne-a sesizat faptul că mașina de salubritate

Turdenii vor putea vizita Salina fără să plătească taxă de intrare

Turdenii vor putea vizita Salina fără să plătească taxă de intrare

Turdenii vor putea vizita Salina fără să plătească taxă de intrare

access_time 24 august 2012 chat_bubble_outline 0 comentarii

Cristian Matei

Locuitorii Turzii vor avea la dispoziţie 12 zile pe an, pentru a vizita Salina din localitate în mod gratuit. Potrivit hotărârii Consiliului local, elaborată din iniţiativa liderului grupului USL din forul deliberativ turdean, Cristian Matei şi adoptată în şedinţa de joi, 23 august, în fiecare a doua zi de miercuri, din fiecare lună a anului, turdenii vor putea vizita Salina doar pe baza actului de identitate, document ce dovedeşte că aceştia locuiesc în Turda.

Preluând o idee a consilierului PDL Sorin Bichiş, pe care a adaptat-o la condiţiile iniţiale ale proiectului de hotărâre iniţiat de Matei, viceprimarul Turzii, Lucian Nemeş, a propus organizarea, la Salină, încă din acest an, a unor evenimente gen „Porţi deschise”. Potrivit „amendamentului Nemeş-Bichiş” prima manifestare de acest gen, cu ocazia căreia toţi vizitatorii, nu numai localnicii, vor beneficia de acces gratuit în Salină, va avea loc la sfârşitul săptămânii viitoare, cu ocazia sărbătoririi Zilelor Turzii, eveniment programat între 31 august şi 1 septembrie.

Potrivit lui Cristian Matei, hotărârea ce permite accesul gratuit al turdenilor în Salină se va aplica experimental până la sfârşitul anului, iar în 2013 actul normativ al Consiliului local se va modifica, în funcţie de concluziile desprinse după ultimele patru luni din 2012.

În aceeaşi şedinţă, de joi, 23 august, consilierii turdeni au aprobat accesul gratuit al turdenilor în Salină, pentru

Lucian Nemeş – viceprimar Turda

tratarea afecţiunilor respiratorii. Iniţiată de către viceprimarul Lucian Nemeş, hotărârea transpune în practică un punct din programul electoral al PP-DD, cu care candidaţii acestui partid s-au prezentat în faţa cetăţenilor turdeni, cu ocazia alegerilor locale desfăşurate în 10 iunie, anul acesta. De asemenea, iniţiativa consilierului Cristian Matei, de a permite accesul gratuit în Salină pentru locuitorii Turzii, reprezintă transpunerea în practică a uneia din promisiunile făcute turdenilor de către candidaţii Uniunii Social-Liberale, în campania electorală pentru alegerile din 10 iunie 2012.

Într-o analiză înaintată Consiliului local, dr. Ing. Ovidiu Mera, directorul general al societăţii comerciale Turda Salina Durgău SA, considera că „vizitarea Salinei în regim gratuit, o zi pe lună, nu este recomandată şi nici posibilă”. Modul cum au decurs „ostilităţile” la şedinţa ordinară de joi, 23 august, a Consiliului local Turda, a demonstrat că vizitarea Salinei a fost şi recomandată şi a devenit şi posibilă, în ciuda opoziţiei factorilor perturbatori ai forului delibertiv, rol pe care şi l-au asumat, încă de la începutul mandatului, membrii grupului PDL-UDMR, în frunte cu liderul acestora, fostul viceprimar Mircea Irimie. Învăţaţi să fie ascultaţi fără crâcnire, şi totul să se facă numai „cum vrea muşchii lor” aşa cum s-a întâmplat în ultimii patru ani, consilierii de la PDL dezavuează acum propriile metode, de care au abuzat pentru a conduce oraşul în mod discreţionar, în mandatul 2008-2012. Oricum, statutul de minoritari în forul deliberativ turdean le cade greu la stomac democrat-liberalilor, după ce, graţie majorităţii zdrobitoare de care au avut parte în trecutul mandat, începeau să creadă că lumea începe şi se sfârşeşte cu ei.

Emil HĂLĂŞTUAN

Comentarii Facebook