Articole care merită citite
IDENTIFICAŢI ŞI REŢINUŢI PENTRU TÂLHĂRIE

IDENTIFICAŢI ŞI REŢINUŢI PENTRU TÂLHĂRIE

access_time 23 ianuarie 2018

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au identificat şi reţinut, pentru 24 de ore, doi bărbaţi bănuiţi de comiterea unei

Autorităti în alertă la Câmpia Turzii!

Autorităti în alertă la Câmpia Turzii!

access_time 18 februarie 2017

Cetățenii din zona străzii Aurel Vlaicu din municipiul Câmpia Turzii au sesizat autoritățile cu privire la scurgerea unui lichid suspect!

Deputatul PSD Cristina Burciu cere suplimentarea ambulanţelor din zona Turda-Câmpia Turzii

Deputatul PSD Cristina Burciu cere suplimentarea ambulanţelor din zona Turda-Câmpia Turzii

access_time 19 februarie 2018

Deputatul clujean Cristina Burciu se implică în problema deficitului de ambulanţe din zona Turda-Câmpia Turzii, adresând în acest sens o

Un mistreț a adus pestea porcină la Cluj!

Un mistreț a adus pestea porcină la Cluj!

Un mistreț a adus pestea porcină la Cluj!

access_time 25 august 2018 chat_bubble_outline 0 comentarii

Autorităţile din Cluj au început o anchetă după ce un mistreţ cu pestă porcină din Sălaj a fost plimbat în cele două judeţe, în loc să fie ars. Animalele diagnosticate cu pestă porcină trebuie neutralizate în zona din care provin.

 

Directorul DSVSA Cluj, Ioan Oleleu, a declarat, vineri, că instituţia pe care o conduce a declanşat o anchetă epizootologică la SC Protan Dej, care se ocupă de neutralizarea animalelor decedate, după ce aici a fost adus un mistreţ mort în judeţul Sălaj, diagnosticat cu pestă porcină africană.

 

Societatea a fost plasată sub restricţii sanitar-veterinare şi s-a impus respectarea unor reguli de profilaxie generală, astfel încât să se evite difuzarea virusului la nivelul judeţului Cluj.

 

„Am declanşat la începutul acestei săptămâni o anchetă epizootologică după ce am primit informaţia conform căreia un porc mistreţ diagnosticat cu pestă porcină africană a ajuns din judeţul Sălaj la SC Protan Dej, societate care se ocupă cu neutralizarea animalelor decedate. Unitatea a fost plasată sub restricţii sanitar-veterinare şi s-a impus respectarea unor reguli de profilaxie generală, astfel încât să evităm difuzarea virusului la nivelul judeţului Cluj. S-a stabilit în cadrul anchetei că porcul mistreţ a ajuns cu un mijloc de transport autorizat şi în condiţii de biosecuritate. Ancheta este în desfăşurare şi se aplică planul de măsuri stabilit, cadavrul mistreţului fiind sechestrat în cadrul unităţii respective, nefiind, încă, incinerat”, a spus Oleleu.

 

Sursa: Ziua de Cluj

Comentarii Facebook