Articole care merită citite
Bugetarii primesc 4 zile de vacanță luna viitoare

Bugetarii primesc 4 zile de vacanță luna viitoare

access_time 21 iulie 2017

  Bugetarii vor avea o minivacanţă de patru zile în august, Executivul urmând să declare ziua de 14 august 2017

Românii dădeau cu mititiei după turci

Românii dădeau cu mititiei după turci

access_time 9 mai 2014

   Puţini ştiu că între mititeii puşi pe grătar şi Independenţa de Stat a României este o legătură şi că

Adio misiuni de luptă! Un comandor de la Baza Aeriană Câmpia Turzii s-a pensionat!

Adio misiuni de luptă! Un comandor de la Baza Aeriană Câmpia Turzii s-a pensionat!

access_time 8 septembrie 2017

După o viață dedicată carierei de pilot militar Comandorul Petruș Marian, locțiitor al comandantului Bazei 71 Aeriană, a efectuat ultimul zbor

Articol

Un pilot de la Câmpia Turzii este primul lider al escadrilei de avioane F16 din România!

Un pilot de la Câmpia Turzii este primul lider al escadrilei de avioane F16 din România!

access_time 18 octombrie 2016 chat_bubble_outline 0 comentarii

catalin-miclosComandorul Cătălin Micloș este primul pilot din țară care a zburat în singur în carlinga unui F-16 Fighting Falcon. În urmă cu câțiva ani, a fost la un pas de o tragedie, la un zbor de antrenament deasupra Turzii. Avionul MIG 21 Lancer i-a refuzat comenzile, chiar pe când survola o zonă locuită a Turzii!

A avut două fracturi la coloana vertebrală și părea că nu va mai urca niciodată într-un avion, să zboare printre nori, acolo unde se simțea cel mai bine.

”Pe patul de spital, ministrul apărării l-a înaintat în grad, de la locotenent la căpitan-comandor, şi i-a dat vestea bună. Nimeni nu-i va lua vreodată aripile, atâta vreme cât vrea să zboare pentru ţara lui. Acum îi pregăteşte pe piloţii români să facă saltul de pe MiG 21 Lancer pe F-16, cea mai puternică armă pe care o au Forţele Aeriene Române în prezent”, scrie Monitorul de Cluj, într-un frumos reportaj despre pilotul lider al escadrilei de avioane F-16 cu care a fost dotată armata română.

Comandorul Cătălin Micloș a ținut să închidă și gura celor care vorbesc despre avioanele achiziționate de armata română ca despre niște ”vechituri”.

„După 40 de ani şi peste 3 milioane de ore de zbor, F-16 e o platformă de arme care ţine pasul cu noile evoluţii în domeniul aeronauticii de vârf. A fost construit cu materialele viitorului şi a evoluat continuu, aeronavele din dotarea Forţelor Aeriene Române nefiind cu nimic mai prejos decât aeronavele din dotarea USAF. Resursa de zbor e, în momentul de faţă, superioară multor aeronave noi de pe piaţă”, a spus Micloș, citat de sursa menționată.

6,539 Vizualizări totale, 12 Vizualizări azi

Comentarii Facebook