Articole care merită citite
Oportunități de angajare la IPJ Cluj, sunt vacante peste 30 de posturi

Oportunități de angajare la IPJ Cluj, sunt vacante peste 30 de posturi

access_time 3 aprilie 2016

  Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj organizează concurs pentru ocuparea a 34 de funcţii cu personal din sursă externă, precum

Compania de Apă Arieș  are un nou Consiliu de Administrație

Compania de Apă Arieș are un nou Consiliu de Administrație

access_time 8 iulie 2016

  În data de 07.07.2016, începând cu ora 10:00, a avut loc la sediul Companiei de Apă Arieș din Turda,

Măsuri de prevenire a incendiilor, în timpul arderii miriștilor

Măsuri de prevenire a incendiilor, în timpul arderii miriștilor

access_time 20 martie 2014

Statistica incendiilor la nivelul municipiului Turda, arată că în perioadele martie-aprilie şi septembrie–octombrie se înregistrează cel mai mare număr de

Articol

Un pilot de la Câmpia Turzii este primul lider al escadrilei de avioane F16 din România!

Un pilot de la Câmpia Turzii este primul lider al escadrilei de avioane F16 din România!

access_time 18 octombrie 2016 chat_bubble_outline 0 comentarii

catalin-miclosComandorul Cătălin Micloș este primul pilot din țară care a zburat în singur în carlinga unui F-16 Fighting Falcon. În urmă cu câțiva ani, a fost la un pas de o tragedie, la un zbor de antrenament deasupra Turzii. Avionul MIG 21 Lancer i-a refuzat comenzile, chiar pe când survola o zonă locuită a Turzii!

A avut două fracturi la coloana vertebrală și părea că nu va mai urca niciodată într-un avion, să zboare printre nori, acolo unde se simțea cel mai bine.

”Pe patul de spital, ministrul apărării l-a înaintat în grad, de la locotenent la căpitan-comandor, şi i-a dat vestea bună. Nimeni nu-i va lua vreodată aripile, atâta vreme cât vrea să zboare pentru ţara lui. Acum îi pregăteşte pe piloţii români să facă saltul de pe MiG 21 Lancer pe F-16, cea mai puternică armă pe care o au Forţele Aeriene Române în prezent”, scrie Monitorul de Cluj, într-un frumos reportaj despre pilotul lider al escadrilei de avioane F-16 cu care a fost dotată armata română.

Comandorul Cătălin Micloș a ținut să închidă și gura celor care vorbesc despre avioanele achiziționate de armata română ca despre niște ”vechituri”.

„După 40 de ani şi peste 3 milioane de ore de zbor, F-16 e o platformă de arme care ţine pasul cu noile evoluţii în domeniul aeronauticii de vârf. A fost construit cu materialele viitorului şi a evoluat continuu, aeronavele din dotarea Forţelor Aeriene Române nefiind cu nimic mai prejos decât aeronavele din dotarea USAF. Resursa de zbor e, în momentul de faţă, superioară multor aeronave noi de pe piaţă”, a spus Micloș, citat de sursa menționată.

4,735 Vizualizări totale, 7 Vizualizări azi

Comentarii Facebook