Articole care merită citite
Pictorii turdeni pregătesc Salonul de Iarnă

Pictorii turdeni pregătesc Salonul de Iarnă

access_time 27 noiembrie 2012

Societatea Culturală Filarmonia Turda  organizează Salonul de Iarnă, expoziție colectivă anuală, la Galeria Municipală Turda. Vernisarea expoziției va avea loc

Județul Cluj pe harta traficului de droguri

Județul Cluj pe harta traficului de droguri

access_time 29 aprilie 2016

În aceste zile procurorii DIICOT-Biroul Teritorial Cluj au dispus retinerea pentru o perioada de 24 de ore a inculpatilor: STEFANUT

Un nou sens giratoriu la Turda pentru siguranța participanților la trafic

Un nou sens giratoriu la Turda pentru siguranța participanților la trafic

access_time 3 aprilie 2018

Aleșii locali și-au dat acordul pentru amplasarea unui nou sens giratoriu la Turda într-o intersecție extrem de aglomerată, o zonă

Articol

Unitatea specială de aviatie: Antrenament în Masivul Bistricior

Unitatea specială de aviatie: Antrenament în Masivul Bistricior

access_time 13 iulie 2018 chat_bubble_outline 0 comentarii

La solicitarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, în  data de 12.07.2018, personal aeronavigant din Unitatea Specială de Aviaţie Cluj-Napoca a participat cu elicopterul Mi-17 din dotarea unităţii, în vederea asigurării suportului aerian, cu ocazia desfăşurării unui exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren.

 

Scopul exerciţiului a fost antrenarea structurilor de intervenţie din cadrul I.S.U.J. Bistriţa-Năsăud în vederea îndeplinirii misiunilor specifice în cazul situaţiilor de urgenţă generate de producerea unor fenomene meteorologice periculoase care au condus la rătăcirea unui grup de turişti în zona montană a judeţului Bistriţa-Năsăud.

 

Activitatea s-a desafăşurat în zona Munţilor Călimani – Masivul Bistricior.

 

Participanții la misiune s-au familiarizat cu diferitele tehnici de intervenție în asemenea cazuri cum ar fi:

– exersarea tacticilor de deplasare și apropiere de zona de intervenție;

– exersarea activității de salvare-evacuare în zona montană a unei persoane sau grup de persoane;

– exersarea tehnicilor de protecție, coborâre și deplasare în/din aeronavă.

Prin intermediul acestor misiuni de antrenament s-a dorit evaluarea obiectivă a modului de desfășurare a tuturor activităților cuprinse în scenarii, din punct de vedere al organizării acestora, a etapelor parcurse de la luarea deciziilor, elaborarea documentelor necesare și coordonarea forțelor din teren, până la modul de acțiune efectiv al forțelor de ordine participante

Cu această ocazie, specialiştii I.S.U.J. Bistriţa-Năsăud şi personal aeronavigant din Unitatea Specială de Aviaţie Cluj-Napoca au executat şi misiuni de recunoaştere, pe ruta municipiul Bistrița – Munții Călimani, vf. Bistriciorul, pentru realizarea unor imagini de ansamblu asupra poziţionării în teren a locațiilor prielnice aterizării, în raport cu relieful din zonă şi amplasarea structurilor operative în cazul misiunilor de căutare – salvare.

Astfel, misiunile au urmărit identificarea punctelor în care elicopterele pot ateriza în apropierea zonelor montane în care este nevoie de intervenția rapidă a echipajelor specializate.

Recunoaşterile sunt necesare pentru a identifica cele mai rapide modalităţi de intervenţie pentru salvarea vieţilor omeneşti, în cazul unor situaţii de urgenţă generate de accidente montane.

La acest exerciţiu, pe lângă echipajul Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca au mai participat forţe ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, cât şi personal al Salvamontului Bistriţa-Năsăud.

 

Relaţii Publice Unitatea Specială de Aviaţie Cluj-Napoca

746 Vizualizări totale, 194 Vizualizări azi

Comentarii Facebook