Articole care merită citite
Un panou electric a luat foc la Casa Rațiu!

Un panou electric a luat foc la Casa Rațiu!

access_time 1 august 2018

Pompierii turdeni au fost în această dimineată într-o misiune de stingere a unui incendiu izbucnit la Casa Rațiu din Turda.

Distrugere urmată de incendiere la o creșă din Cluj!

Distrugere urmată de incendiere la o creșă din Cluj!

access_time 25 mai 2017

Poliţiştii desfăşoară activităţi într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de ,,distrugere prin incendiere” şi solicită sprijin cetăţenilor care deţin date

Handbal masculin: Potaissa Turda joacă și în diviza A

Handbal masculin: Potaissa Turda joacă și în diviza A

access_time 26 august 2014

Din sezonul următor Potaissa Turda va avea și echipa a II-a, care va juca în divizia A, seria B,    de

Urmează o nouă rundă de testări ale Sistemului RO-ALERT

Urmează o nouă rundă de testări ale Sistemului RO-ALERT

Urmează o nouă rundă de testări ale Sistemului RO-ALERT

access_time 17 iulie 2019 chat_bubble_outline 0 comentarii

În perioada 18-30 iulie a.c., în intervalul orar 9.00-12.00, la nivelul județului Cluj, va avea loc o nouă rundă de testări ale Sistemului RO-ALERT. Activitatea are scopul de a examina funcționarea sistemului, prin transmiterea unor mesaje de test către telefoanele mobile aflate în raza celulelor de telefonie mobilă din anumite zone.

Telefoanele configurate pentru recepția mesajelor RO-ALERT și care se vor afla în aria de acoperire a celulelor din zonele selectate pentru  testare vor recepționa următorul mesaj „TEST! Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție” . Modurile de afișare și sunetele de avertizare sunt diferite în funcție de modelele telefoanelor mobile.

Pentru a primi mesajele transmise de IGSU si structurile sale teritoriale, recomandăm cetățenilor să se asigure că pe terminalele mobile sunt realizate setările corespunzătoare. Informațiile privind configurarea telefoanelor, în funcție de model și de operatorul de telefonie mobilă, sunt puse la dispoziția publicului pe portalul www.ro-alert.ro și pe site-urile operatorilor publici de rețele de comunicații mobile.

Asigurăm opinia publică asupra necesității și utilității derulării acestor activități de testare a sistemului.

INFO BACKGROUND

Din momentul operaționalizării Sistemului RO-ALERT (septembrie 2018) și până în prezent, au fost transmise peste 400 de mesaje de avertizare a populației, în situații reale. Fenomene meteorologice periculoase prognozate, inundații sau viituri, degajări mari de fum în urma incendiilor sau prezența unor animale sălbatice periculoase în zone locuite (urși), toate aceste situații au impus avertizarea cetățenilor din zonele vizate, în timp real, prin Sistemul RO-ALERT. Astfel, populația a fost informată de existența pericolului imediat și a putut adopta măsurile de autoprotecție.

Ce este Sistemul RO-ALERT?

Sistemul RO-