Articole care merită citite
Profesorii vor avea bani de salarii

Profesorii vor avea bani de salarii

access_time 7 martie 2014

  Profesorii turdeni vor avea bani de salarii şi îşi vor primii banii la timp, deşi iniţial bugetul local a

Percheziții la Cluj într-un dosar de evaziune fiscală de 7 milioane lei!

Percheziții la Cluj într-un dosar de evaziune fiscală de 7 milioane lei!

access_time 30 martie 2017

Poliţiştii din Brașov efectuează 11 percheziţii la societăți comerciale și persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ

Handbal masculin: Începe campionatul național al juniorilor II

Handbal masculin: Începe campionatul național al juniorilor II

access_time 24 septembrie 2014

În perioada 26 – 28 septembrie, se va desfășura primul turneu, din sezonul regulat, al juniorilor II. Echipele sunt repartizate

Zeci de incendii de vegetație la Cluj!

Zeci de incendii de vegetație la Cluj!

Zeci de incendii de vegetație la Cluj!

access_time 7 martie 2017 chat_bubble_outline 0 comentarii

incendiuCTCa urmare a numărului mare de solicitări pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată care au fost înregistrate în acest sfășit de săptămână, dorim să readucem în atenția cetățenilor importanța respectării măsurilor de prevenire a incendiilor pe timpul igienizării terenurilor de resturile vegetale.
Din totalul a 122 intervenții pentru stingerea incendiilor desfășurate de ISU Cluj de la începutul acestui an, 62 au fost înregistrate în zilele de sâmbătă și duminică.

Majoritatea dintre acestea au fost generate de arderile pentru igienizarea terenurilor de resturi vegetale, care, ulterior, au fost scăpate de sub control sau, în unele cazuri, focul a fost lăsat nesupravegheat.

În două cazuri s-au produs pierderi și distrugeri materiale semnificative, două autoturisme fiind distruse, iar o cabană de vacanță a fost mistuită de flăcările scăpate de sub control. Totodată, arderile necontrolate au pus în pericol bunurile şi gospodăriile situate în apropierea terenurilor igienizate. Primarii au obligaţia de a asigura protecţia la foc a localităţii prin supravegherea permanentă a respectării de către cetăţeni a regulilor şi măsurilor de apărare împotriva incendiilor.

Nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale are consecinţe grave asupra comunităţii prin pierderi de vieţi omeneşti, producerea de pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător.

Arderea miriştilor şi vegetaţiei uscate se face numai după ce aţi obţinut acordul de la Agenţia pentru Protecţia Mediului şi permisul de lucru cu foc de la primărie.

După aceasta:

– Izolaţi zona de ardere faţă de drumuri, construcţii, instalaţii, fond forestier, culturi agricole vecine prin executarea de fâşii arate.

– Executaţi arderea numai pe timp de zi şi doar în condiţii meteorologice fără vânt.

– Parcelaţi miriştea în suprafeţe de maxim 10 hectare prin fâşii arate.

– Supravegheaţi arderea până la finalizarea ei. Primari, asiguraţi protecţia la foc a localităţii prin supravegherea permanentă a respectării de

către cetăţeni a regulilor şi măsurilor de apărare împotriva incendiilor.

Realizaţi următoarele măsuri de prevenire pe timpul arderilor aprobate şi cele de igienizare la curăţenia de Paşti:

– Stabiliţi şi marcaţi locurile speciale pentru adunarea gunoaielor

– Întocmiţi şi afişaţi în locuri vizibile programul, pe zile şi ore, în care cetăţenii pot efectua arderi şi măsurile de prevenire pe care aceştia trebuie să le respecte

– Asiguraţi prezenţa serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă şi prevedeţi mijloacele de stingere a incendiilor la locurile de ardere

– Aplicaţi legea prin sancţionarea tuturor acelor cetăţeni care nu respectă măsurile de prevenire specifice arderilor de mirişti şi gunoaie.

Comentarii Facebook