Articole care merită citite
Învață-mă să iert

Învață-mă să iert

access_time 22 iulie 2013

 (Responsabil de rubrică: Camelia TEREC) Oare pentru cine cerem iertare atunci când îi rănim pe cei din jur cu vorbele

Cheia rămâne fără apă

Cheia rămâne fără apă

access_time 9 iulie 2015

După Copăceni, la sfârșitul acestei săptămâni Compania de Apă Arieș (CAA) va monta contoare de branșament cu citire la distanță

FEMEIE BĂNUITĂ DE FURTURI DIN LOCUINȚE, IDENTIFICATĂ DE POLIȚIȘTI

FEMEIE BĂNUITĂ DE FURTURI DIN LOCUINȚE, IDENTIFICATĂ DE POLIȚIȘTI

access_time 6 septembrie 2016

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, cu sprijinul Serviciului Criminalistic, au identificat o femeie bănuită de

Articol

Ziua Arieșului sărbătorită prin muncă de elevii din Mihai Viteazu

Ziua Arieșului sărbătorită prin muncă de elevii din Mihai Viteazu

access_time 12 octombrie 2017 chat_bubble_outline 0 comentarii

ziua aries

Sâmbătă, 7 octombrie 2017, elevii Școlii Gimnaziale”Mihai Vodă” s-au alăturat cu mare entuziasm celor care iubesc și prețuiesc Arieșul, participând la o amplă acțiune de ecologizare a văii acestuia.

 

Acțiunea a demarat la inițiativa scriitoarei clujene Manuela Sanda Băcăoanu, a unei moațe din Munții Apuseni (așa cum se semnează ), prin propunerea  ca ziua de 7 octombrie să fie declarată Ziua Arieșului și să fie sărbătorită ”prin muncă” de toți locuitorii văi Arieșului începând de la Turda până la Arișeni.

 

Propunerea s-a transformat în realitate  datorită atât voluntarilor, îndrăgostiți de frumusețile acestori meleaguri, cât și a sprijinului necondiționat oferit de  Primăriile localităților de pe valea Arieșului și a Asociației culturale Avram Iancu.

Ecologiştii Şcolii Gimnaziale „Mihai Vodă”, din comuna Mihai Viteazu,  au fost printre primii, care s-au înscris la această acțiune de suflet. Elevii claselor a VII-a şi a VIII-a,sub îndrumarea diriginților prof Costea Violeta și Farcaș Mihaiela, au fost prezenți la Primăria comunei la ora  9. Aici s-au înarmat cu saci și mănuși de lucru și au pornit spre Arieș. Au ecologizat malul drept al Arieșului , din dreptul străzii Ciga, până la intrarea râului iubit în orașul Turda.  Copiii au fost neobosiți, s-au întrecut la adunarea deșeurilor , fiind preocupați de colectarea a selectivă acestora.

Au fost plăcut impresionați de faptul că porțiunea din Mihai Viteazu a văii Arieșului este destul de curată, locuitorii comunei fiind conștienți că  pentru a se bucura de un mediu sănătos trebuie să-l protejeze şi  să-l ocrotească.

Deşi a fost o zi  friguroasă, elevii școlii au muncit cu drag  și au declarat Ziua Arieșului cea mai frumoasă zi de toamnă.

 

Prof. Farcaș Mihaiela

 

893 Vizualizări totale, 1 Vizualizări azi

Comentarii Facebook