Articole care merită citite
EXERCIŢIUL ROMÂNO-AMERICAN DACIAN EAGLE 2016 la Câmpia Turzii

EXERCIŢIUL ROMÂNO-AMERICAN DACIAN EAGLE 2016 la Câmpia Turzii

access_time 5 iulie 2016

  În perioada iulie-septembrie a.c., la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii se  va desfăşura exerciţiul bilateral româno-american DACIAN EAGLE 2016.

Victimele Crăciunului: Aproape 200 de turdeni au ajuns la „Urgenţe”

Victimele Crăciunului: Aproape 200 de turdeni au ajuns la „Urgenţe”

access_time 27 decembrie 2012

Din ajunul Crăciunului şi până în dimineaţa zilei de 27 decembrie, la Unitatea de primire a Urgenţelor de la Spitalul

Două luni în Parlament: Deputaţii turdeni, inexistenţi în activitatea comisiilor de specialitate

Două luni în Parlament: Deputaţii turdeni, inexistenţi în activitatea comisiilor de specialitate

access_time 20 februarie 2013

  Sintezelor  şedinţelor de comisii şi procesele verbale încheiate indică o inactivitate a celor doi deputaţi din zona Turzii. Mircea

Articol

Ziua Arieșului sărbătorită prin muncă de elevii din Mihai Viteazu

Ziua Arieșului sărbătorită prin muncă de elevii din Mihai Viteazu

access_time 12 octombrie 2017 chat_bubble_outline 0 comentarii

ziua aries

Sâmbătă, 7 octombrie 2017, elevii Școlii Gimnaziale”Mihai Vodă” s-au alăturat cu mare entuziasm celor care iubesc și prețuiesc Arieșul, participând la o amplă acțiune de ecologizare a văii acestuia.

 

Acțiunea a demarat la inițiativa scriitoarei clujene Manuela Sanda Băcăoanu, a unei moațe din Munții Apuseni (așa cum se semnează ), prin propunerea  ca ziua de 7 octombrie să fie declarată Ziua Arieșului și să fie sărbătorită ”prin muncă” de toți locuitorii văi Arieșului începând de la Turda până la Arișeni.

 

Propunerea s-a transformat în realitate  datorită atât voluntarilor, îndrăgostiți de frumusețile acestori meleaguri, cât și a sprijinului necondiționat oferit de  Primăriile localităților de pe valea Arieșului și a Asociației culturale Avram Iancu.

Ecologiştii Şcolii Gimnaziale „Mihai Vodă”, din comuna Mihai Viteazu,  au fost printre primii, care s-au înscris la această acțiune de suflet. Elevii claselor a VII-a şi a VIII-a,sub îndrumarea diriginților prof Costea Violeta și Farcaș Mihaiela, au fost prezenți la Primăria comunei la ora  9. Aici s-au înarmat cu saci și mănuși de lucru și au pornit spre Arieș. Au ecologizat malul drept al Arieșului , din dreptul străzii Ciga, până la intrarea râului iubit în orașul Turda.  Copiii au fost neobosiți, s-au întrecut la adunarea deșeurilor , fiind preocupați de colectarea a selectivă acestora.

Au fost plăcut impresionați de faptul că porțiunea din Mihai Viteazu a văii Arieșului este destul de curată, locuitorii comunei fiind conștienți că  pentru a se bucura de un mediu sănătos trebuie să-l protejeze şi  să-l ocrotească.

Deşi a fost o zi  friguroasă, elevii școlii au muncit cu drag  și au declarat Ziua Arieșului cea mai frumoasă zi de toamnă.

 

Prof. Farcaș Mihaiela

 

1,479 Vizualizări totale, 2 Vizualizări azi

Comentarii Facebook