Articole care merită citite
Două persoane rănite într-un accident rutier

Două persoane rănite într-un accident rutier

access_time 30 aprilie 2015

Un accident rutier s-a produs miercuri, la prânz, în comuna Iara. În urma accidentului, două persoane au fost rănite. Potrivit

Facturile CAA se pot plăti acum și prin Direct debit BCR

Facturile CAA se pot plăti acum și prin Direct debit BCR

access_time 26 octombrie 2017

Direct debit este un serviciu pentru plata automată a facturilor, prin care utilizatorul împuternicește banca să efectueze automat (adică dă băncii

Clubul Copiilor Turda pe podium la Dialogul Talentelor

Clubul Copiilor Turda pe podium la Dialogul Talentelor

access_time 11 mai 2018

Cercul de Dans Modern de la Clubul Copiilor Turda, premiat la Concursul Național de Dans ,,Dialogul Talentelor” Sâmbătă, 5.05.2018, s-a desfășurat în

Articol

Ziua Arieșului sărbătorită prin muncă de elevii din Mihai Viteazu

Ziua Arieșului sărbătorită prin muncă de elevii din Mihai Viteazu

access_time 12 octombrie 2017 chat_bubble_outline 0 comentarii

ziua aries

Sâmbătă, 7 octombrie 2017, elevii Școlii Gimnaziale”Mihai Vodă” s-au alăturat cu mare entuziasm celor care iubesc și prețuiesc Arieșul, participând la o amplă acțiune de ecologizare a văii acestuia.

 

Acțiunea a demarat la inițiativa scriitoarei clujene Manuela Sanda Băcăoanu, a unei moațe din Munții Apuseni (așa cum se semnează ), prin propunerea  ca ziua de 7 octombrie să fie declarată Ziua Arieșului și să fie sărbătorită ”prin muncă” de toți locuitorii văi Arieșului începând de la Turda până la Arișeni.

 

Propunerea s-a transformat în realitate  datorită atât voluntarilor, îndrăgostiți de frumusețile acestori meleaguri, cât și a sprijinului necondiționat oferit de  Primăriile localităților de pe valea Arieșului și a Asociației culturale Avram Iancu.

Ecologiştii Şcolii Gimnaziale „Mihai Vodă”, din comuna Mihai Viteazu,  au fost printre primii, care s-au înscris la această acțiune de suflet. Elevii claselor a VII-a şi a VIII-a,sub îndrumarea diriginților prof Costea Violeta și Farcaș Mihaiela, au fost prezenți la Primăria comunei la ora  9. Aici s-au înarmat cu saci și mănuși de lucru și au pornit spre Arieș. Au ecologizat malul drept al Arieșului , din dreptul străzii Ciga, până la intrarea râului iubit în orașul Turda.  Copiii au fost neobosiți, s-au întrecut la adunarea deșeurilor , fiind preocupați de colectarea a selectivă acestora.

Au fost plăcut impresionați de faptul că porțiunea din Mihai Viteazu a văii Arieșului este destul de curată, locuitorii comunei fiind conștienți că  pentru a se bucura de un mediu sănătos trebuie să-l protejeze şi  să-l ocrotească.

Deşi a fost o zi  friguroasă, elevii școlii au muncit cu drag  și au declarat Ziua Arieșului cea mai frumoasă zi de toamnă.

 

Prof. Farcaș Mihaiela

 

1,908 Vizualizări totale, 2 Vizualizări azi

Comentarii Facebook