Articole care merită citite
A adormit la volan și s-a răsturnat

A adormit la volan și s-a răsturnat

access_time 28 iulie 2015

Un bărbat, în vârstă de 26 de ani, s-a răsturnat într-un șanț, în timp ce conducea un autoturism pe strada

Expoziție de animale cu vânzare  la Turda

Expoziție de animale cu vânzare la Turda

access_time 29 aprilie 2016

  Joi în centrul Turzii a avut loc expoziția cu vânzare de animale mici, curioșii s-au înghesuit încă de la

SERVICIUL PUBLIC POLIȚIA LOCALĂ TURDA   ORGANIZEAZĂ CONCURS ÎN 08 NOIEMBRIE 2016 PENTRU OCUPAREA FUNCŢIILOR PUBLICE DE CONDUCERE VACANTE

SERVICIUL PUBLIC POLIȚIA LOCALĂ TURDA ORGANIZEAZĂ CONCURS ÎN 08 NOIEMBRIE 2016 PENTRU OCUPAREA FUNCŢIILOR PUBLICE DE CONDUCERE VACANTE

access_time 7 octombrie 2016

SERVICIUL PUBLIC POLIȚIA LOCALĂ TURDA ORGANIZEAZĂ CONCURS ÎN 08 NOIEMBRIE 2016 PENTRU OCUPAREA FUNCŢIILOR PUBLICE DE CONDUCERE VACANTE ŞEF SERVICIU

Articol

Ziua Arieșului sărbătorită prin muncă de elevii din Mihai Viteazu

Ziua Arieșului sărbătorită prin muncă de elevii din Mihai Viteazu

access_time 12 octombrie 2017 chat_bubble_outline 0 comentarii

ziua aries

Sâmbătă, 7 octombrie 2017, elevii Școlii Gimnaziale”Mihai Vodă” s-au alăturat cu mare entuziasm celor care iubesc și prețuiesc Arieșul, participând la o amplă acțiune de ecologizare a văii acestuia.

 

Acțiunea a demarat la inițiativa scriitoarei clujene Manuela Sanda Băcăoanu, a unei moațe din Munții Apuseni (așa cum se semnează ), prin propunerea  ca ziua de 7 octombrie să fie declarată Ziua Arieșului și să fie sărbătorită ”prin muncă” de toți locuitorii văi Arieșului începând de la Turda până la Arișeni.

 

Propunerea s-a transformat în realitate  datorită atât voluntarilor, îndrăgostiți de frumusețile acestori meleaguri, cât și a sprijinului necondiționat oferit de  Primăriile localităților de pe valea Arieșului și a Asociației culturale Avram Iancu.

Ecologiştii Şcolii Gimnaziale „Mihai Vodă”, din comuna Mihai Viteazu,  au fost printre primii, care s-au înscris la această acțiune de suflet. Elevii claselor a VII-a şi a VIII-a,sub îndrumarea diriginților prof Costea Violeta și Farcaș Mihaiela, au fost prezenți la Primăria comunei la ora  9. Aici s-au înarmat cu saci și mănuși de lucru și au pornit spre Arieș. Au ecologizat malul drept al Arieșului , din dreptul străzii Ciga, până la intrarea râului iubit în orașul Turda.  Copiii au fost neobosiți, s-au întrecut la adunarea deșeurilor , fiind preocupați de colectarea a selectivă acestora.

Au fost plăcut impresionați de faptul că porțiunea din Mihai Viteazu a văii Arieșului este destul de curată, locuitorii comunei fiind conștienți că  pentru a se bucura de un mediu sănătos trebuie să-l protejeze şi  să-l ocrotească.

Deşi a fost o zi  friguroasă, elevii școlii au muncit cu drag  și au declarat Ziua Arieșului cea mai frumoasă zi de toamnă.

 

Prof. Farcaș Mihaiela

 

1,716 Vizualizări totale, 2 Vizualizări azi

Comentarii Facebook